неділя, 13 травня 2018 20:11

Феноменальний гравець почав тренерську кар'єру - шлях Стівена Джеррарда

С наступного сезону Стівен Джеррард стане головним тренером шотландського клубу Глазго "Рейнджерс". Стіві Джі вперше стане головним тренером професійної команди. Перед цим в нього був досвід лише з молодіжною командою "Ліверпуля". Gazeta.ua пропонує згадати кар'єру Джерарда-гравця.

Джеррард починав грати у футбол в молодіжній команді рідного міста, "Вістон Джуніорс", у віці 9 років був помічений скаутами "Ліверпуля" і приєднався до дитячій команді "Червоних" в 1989 року. У дитинстві Джеррард не показував особливо видатного рівня гри і рідко потрапляв до складу команди, зігравши всього близько 20 ігор у віці від 14 до 16 років

Автор: sport.bt.com
  Перші матчу в футболці "Ліверпуля"
Перші матчу в футболці "Ліверпуля"
Дебютував Стів у першій команді 29 листопада 1998 року, замінивши в другому таймі Вегарда Хеггема у грі з "Блекберн Роверс".
У сезоні 1999/2000 Жерар Ульє почав ставити Джеррарда в пару до Реднаппа в центрі півзахисту. У тому ж сезоні Джеррард забив свій перший гол за першу команду в матчі з "Шеффілд Уенсдей" 5 грудня 1999 року, що завершився перемогою "Ліверпуля" з рахунком 4:1.
Автор: biographera.net
  Юний Стіві Джи
Юний Стіві Джи
У сезоні 2000/01 Джеррард завоював свої перші футбольні трофеї. Йому вдалося залікувати свої травми, зіграти 50 ігор і забити в них 10 голів, які допомогли "Ліверпулю" перемогти в Кубку Ліги і Кубку Англії. У фіналі Кубка УЄФА проти "Алавеса" Джеррард забив свій перший важливий гол, і в результаті "Ліверпуль" переміг 5:4. За підсумками сезону Джеррард був визнаний найкращим молодим футболістом Англії.
"Ліверпуль" вийшов у фінал Ліги Чемпіонів і зустрівся в Стамбулі з "Міланом". Після перерви "червоні" програвали з рахунком 0:3. Але у другому таймі Джеррард забив гол головою і поклав початок камбеку своєї команди. Через кілька хвилин почин капітана продовжив Шміцер, який забив другий гол. А пізніше проти Джеррарда були порушені правила у штрафному майданчику "Мілана", і Хабі Алонсо з пенальті зрівняв рахунок — 3:3.


"Ліверпуль" переміг у серії післяматчевих пенальті, а Джеррард став другим за молодості капітаном, який підняв над головою клубний Кубок Європи (наймолодшим був Дідьє Дешам)
Автор: GetBg.net
  Джерард виграв ЛЧ
Джерард виграв ЛЧ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецький перелом зі стамбульським дивом: 5 найкращих голів Стівена Джеррарда

В листопаді 2016 року Стіві Джи оголосив про завершення кар'єри гравця. 20 січня 2017 року офіційний сайт "Ліверпуля" повідомив що Джеррард став тренером клубної академії.
А зовсім нещодавно стало відомо, що з наступного сезону Стівен Джеррад розпочне свою тренрську кар'єру. Першим клубом Стіва стане шотландський Глазго "Рейнджерс".
"Ліверпуль" - команда, яку до успіху привели хлопці-комірники. Історія видатної команди.
Зараз ви читаєте новину «Феноменальний гравець почав тренерську кар'єру - шлях Стівена Джеррарда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути