неділя, 06 травня 2018 20:11

"Ліверпуль" - команда, яку до успіху привели хлопці-комірники

"Ліверпуль" вперше за останні 11 років вийшов до фіналу Ліги чемпіонів. У фіналі їм протистоятиме клуб, який двічі поспіль виграв ЛЧ - "Реал" Мадрид.

Gazeta.ua пропонує згадати історію успіху "Ліверпулю".

1959 року менеджером команди призначили Біла Шенклі. Протягом наступних п'ятнадцяти років він перетворив "Ліверпуль" у один із провідних клубів Європи. Першого ж року Шенклі звільнив 24-х гравців і перебудував команду. На третій рік його роботи "Ліверпуль" виграв другий дивізіон з відривом у 8 очок й перейшов до першого дивізіону. Відтоді клуб без перерви виступає в найвищому англійському дивізіоні, спочатку першому, а потім у Прем'єр-лізі.

Автор: Pikabu
  Біл Шенклі
Біл Шенклі
У 1974 році Білл Шенклі пішов у відставку з поста головного тренера і, незважаючи на небажання Пейслі, він був призначений наступником Шенклі. Варто відзначити зміну менеджерів, які приходили з самого клубу. Цих тренерів називали хлопцями-комірниками, натякаючи на ту частину Енфілду, де обговорювали стратегію команди й, як подейкували, зберігали джин.Боб Пейслі продовжував період безпрецедентного домінування "Ліверпуля" на внутрішній та європейській аренах, вигравши двадцять нагород за дев'ять сезонів. Тричі команда вигравала Кубок Європейських чемпіонів. Останній кубок за часів Пейслі "мерсисайдці" виграли саме в "Реалу".
Автор: ftbl.ru
  Боб Пейслі
Боб Пейслі

Тричі команда вигравала Кубок Європейських чемпіонів. Останній кубок за часів Пейслі "мерсисайдці" виграли саме в "Реалу". У Парижі 27 травня з рахунком 1:0 виграли "червоні" завдяки пізньому голу Алана Кеннеді.

2004 року до тренером став іспанець Рафаель Бенітес. Ліверпуль здобув у Стамбулі свій п'ятий Кубок Європейських Чемпіонів. "Червоні" зустрілися в фіналі з фаворитом змагання — "Міланом" у дивовижному за перебігом двобої. Після першого тайму Ліверпуль програвав 0-3 (на першій хвилині гол забив Паоло Мальдіні, а потім двічі відзначився позичений у Челсі аргентинець Ернан Креспо). Але в другому таймі вони драматичним чином відігралися, забивши три голи за проміжок тривалістю в 6 хвилин. Після додаткового часу "Ліверпуль" переміг по пенальті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрес Іньєста - "ілюзіоніст", який залишив величезний слід в історії футболу

"Ліверпуль" встановив рекорд Ліги чемпіонів за результативністю за один сезон. У "червоних" в нинішньому розіграші ЛЧ вже 46 голів в 14 матчах, що є не тільки кращим результатом в історії турніру, а й єврокубків взагалі. Раніше рекорд результативності в Лізі чемпіонів належав "Барселоні", яка в сезоні-1999/00 забила 16 матчах 45 м'ячів.

На стадії плей-офф головного євротурніру Ліверпуль не просто завжди вибивав "Реалу", а й виграв усі 3 матчі, не пропустивши жодного разу. Водночас в сезоні 2014/15 мадридці двічі обіграли мерсисайдців , і ті фінішували на 3-му місці у групі.Ліверпуль здобуде 6-й титул чи Реал 13-й?

Фінальний матч Ліги чемпіонів між "Ліверпулем" та "Реалом" відбудеться 26 травня у Києві

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" - команда, яку до успіху привели хлопці-комірники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути