неділя, 29 квітня 2018 20:11

Андрес Іньєста - "ілюзіоніст", який залишив величезний слід в історії футболу
12

Фантастичне тріо: Хаві, Мессі, Іньєста
Фото: Футбол 24
Титул найкращого гравця Європи в 2012 році
Іньєста проти "Реала"
Юний "ілюзіоніст"
Разом з ними йде ціла епоха

На тижні іспанський півзахисник оголосив про завершення своїх виступів за "Барселону". 33-річний іспанський гравець віддав все своє життя футболу. І футбол віддячив йому сповна.

Іспанець провів у футболці "Барси" 16 років (і ще 6 років у "Барселоні Б"). Він став символом непереможної "Барси" Гвардіоли разом з Хаві та Мессі. Хаві пішов з стану"блаугранас" три роки тому. Цього річ піде і Андрес. Ера легендарної "Барселони" повільно, але впевнено добігає кінця.

Стати гравцем основи в каталонській команді Іньєсті допомогли "смутні часи" "Барселони"

Андрес дебютував в основному складі "Барселони" 29 жовтня 2002 року в матчі Ліги Чемпіонів проти "Брюгге", коли Ван Галл довірив йому місце в основному складі.А вже в наступному сезоні в команді Райкарда Іньєста зіграв 11 матчів і забив свій перший гол за "Барселону" в матчі проти "Малаги".

Автор: Футбол 24
  Перші матчі за "Барсу"
Перші матчі за "Барсу"

Стати гравцем основи в каталонській команді Іньєсті допомогли "смутні часи" "Барселони". Фінансові труднощі привели до розпродажу колись головних зірок "Барси", і в сезоні 2004/05 Іньєста зіграв уже в 37 матчах з 38 - більше, ніж будь-який інший гравець команди Райкаарда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра Арсена Венгера - чим запам'ятається француз

З тих пір він був лідером, який веде гру, гравцем який вміє створити момент там, де його не бачить ніхто, він був творцем! Він - Ілюзіоніст! Таке прізвисько йому дали ще в академії каталонського клубу. З "Барселоною" Андрес виграв 31 трофей! Він провів за каталонців 670 матчів, віддав 141 гольову передачу і забив 57 м'ячів. Він вісім разів брав титул в чемпіонаті Іспанії, шість разів вигравав Кубок, сім раз - Суперкубок, чотири рази перемагав в Лізі чемпіонів, взяв три Суперкубка УЄФА і три титули чемпіона світу серед клубів.

Автор: Футбол 24
  Андрес чемпіон Європи
Андрес чемпіон Європи

У збірній Іспанії Іньєста виграв чемпіонат світу і двічі чемпіонат Європи.

Автор: Футбол 24
  Іньєста чемпіон світу!
Іньєста чемпіон світу!
Іньєста не лише видатний гравець, Андрес справжня Людина. Добре характеризує його, вчинок після голу забтого в фіналі КС-2010
Автор: Футбол 24
  Переможний гол на КС-2010
Переможний гол на КС-2010
Історичний гол Іньєста присвятив захиснику "Еспаньйола", який раптово помер менше ніж за рік до ЧС-2010. Зворушливим жестом Андрес здобув для себе довічний респект від табору принципових суперників Барселони.

Автор: Футбол 24
  Напис на футболці: "Дані Харке завжди з нами"
Напис на футболці: "Дані Харке завжди з нами"
"Якщо ви любите футбол, це важко – дивитися на такого гравця, який йде. Я не думаю про нього як про гравця Барселони. Я сприймаю його просто як футболіста. Мені подобаються гравці, здатні робити на полі все і зберігати при цьому спокій. Я потрапляв на нього 2-3 рази, і його шарм заворожував.
Ми говоримо про когось, хто здійснив мрію кожного. Іньєста заслужив виграти Золотий м'яч. Особливо у 2010-му, коли переміг на Чемпіонаті світу. Це очевидно", – передає слова Зідана "Футбол24".
Автор: Футбол 24
  Отримує трофей з рук майбутнього наставника
Отримує трофей з рук майбутнього наставника
"Важливо те, як він грав, яким великим професіоналом завжди був. Іньєста багато значить не лише для свого клубу, а й загалом футболу. Я сподіваюсь, він повернеться у Барселону одного разу та навчатиме молодих або професійних гравців тому, чого сам навчився. Це досконалий футболіст з незрівнянним природнім даром. Те, як легко і натурально він робив усі ці речі, найбільше вражає", – сказав Гвардіола.

Автор: Футбол 24
  Іньєста проти "Реала"
Іньєста проти "Реала"
Він міг самотужки впроатись з половиною команди суперника.
Автор: Футбол 24
  Іньєста проти Хорватії
Іньєста проти Хорватії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фабіо Капелло оголосив про закінчення кар'єри - чим запам'ятався тренер

У фіналі Кубка Іспанії "Барселона" розгромила "Севілью" (5:0) і в 30-й раз у своїй історії виграла трофей. Залишивши поле, багаторічний капітан каталонців Андрес Іньєста не стримував сліз, адже для нього це був останній фінал Кубка країни у футболці рідного клубу.

Зараз ви читаєте новину «Андрес Іньєста - "ілюзіоніст", який залишив величезний слід в історії футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути