неділя, 22 квітня 2018 20:11

Кар'єра Арсена Венгера - чим запам'ятається француз
5

На тижні 68-річний француз заявив про те, що покине "Арсенал" по завершенні сезону. Арсен Венгер людина, яка створила сучасний "Арсенал". 22 роки провів він на тренерському містку "канонірів". Виграв 17 трофеїв, встановив рекорд у сезоні 2003/2004 - "Арсенал" виграв чемпіонат не зазнавши жодної поразки.

Детально розповідати про його тренерський шлях не будемо. Це вже було зроблено вже тисячі разів. Пропонуємо згадати найпам'ятніші конфлікти та курйози пов'язані з Венгером.

Венгер vs Моурінью

Конфлікт розпочався в далекому 2006 році. Жозе Моурінью розповів, що на базі "Челсі" є окрема кімната, де зберігаються роздруківки всіх висловлювань Венгера про його команду. Через рік Венгер зазначив, що стежити за інтерв'ю Моурінью - "як ходити в цирк, дуже смішно, але абсолютно безглуздо".

До відкритого конфлікту справа дійшла в жовтні 2014 го. На 20-й хвилині матчу між "Челсі" і "Арсеналом" (2:0) Венгер жорстко відреагував на фол Гері Кейхілл проти Алексіса Санчеса. Француз поспішив до резервного судді і наткнувся на Моурінью, якого тут же відштовхнув. Тренерів швидко розняли, а Венгер потім вибачився за свою поведінку, сказавши, що був на емоціях і просто не помітив Жозе.

Венгер vs Фергюсон

Все почалося в далекому 1996-му році, коли Арсен Венгер перебрався з японського "Нагоя Грампус Ейт" в "Арсенал". Багато хто вітав його інтелектуальний підхід до гри, хоча деякі були налаштовані скептично, в тому числі і тренер манкуніанців Алекс Фергюсон.

Венгер поскарижвс, що календар АПЛ підлаштований під "МЮ". Фергюсон відповів:

Автор: sports.ru
  Конфлікт Венгера та Моурінью
Конфлікт Венгера та Моурінью
В 2004 році після чергової зістрічі між "канонірами" та "дияволами" завершилась непереможна серія Венгера. Після матчу почались конфлікти в підтрибунному приміщенні. У метушні 17-річний Сеск Фабрегас жбурнув піцу прямо в Фергюсона. Після подій журналісти в усьому звинуватили француза і його команду. Француз відповів:
Автор: sports.ru
  Конфлікт Венгера та Моурінью
Конфлікт Венгера та Моурінью
Однак потім конфлікт затих, і зрештою тренери помирились
Автор: sports.ru
  Конфлікт Венгера та Моурінью
Конфлікт Венгера та Моурінью

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Арсенал" швидко знайшов заміну Венгеру

Венгер vs Пуховик
Знаменитий довгий пуховик французького фахівця швидко став героєм мемів, коли Венгер в декількох матчах не міг застебнути блискавку і довго мучився з нею. Протистояння в якому Арсен Венгер так і не зміг перемогти.

Компанія, яка є технічним спонсором "Арсеналу", заявила, що полагодить Венгеру блискавку. Арсен навіть знявся в рекламі, де він легко застібає блискавку на своєму пуховику.
На минулому тижні завершив кар`єру ще один видатний тренер. Фабіо Капелло - чим запам'ятався тренер.
Зараз ви читаєте новину «Кар'єра Арсена Венгера - чим запам'ятається француз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути