четвер, 01 грудня 2011 18:57

"Гайдамаки" грають за рахунок інших команд

"Гайдамаки" грають за рахунок інших команд

Вінницький хокейний клуб "Гайдамаки" отримав 15% суми необхідної йому для виступу у Професійній хокейній лізі України (ПХЛ).

"Щоб провести чемпіонат наш бюджет повинен складати два з половиною мільйона гривень, - повідомив генеральний директор "Гайдамаків" Валерій Лук'янець. - Ми отримали близько 300 тисяч гривень. Ми сподіваємося, що міська та обласна влада включать нашу команду у бюджет на наступний рік".

У першій частині чемпіонату вінницьким хокеїстам фінансову підтримку надавала ПХЛ. Виїзні матчі "Гайдамаки" грали за рахунок гостей, домашні зустрічі — у борг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПХЛ шукає назву для головного призу чемпіонату України

"У нас є борг перед гравцями, це немала сума, яку я поки що не хочу називати, - каже Валерій Лук'янець. - У нас грають молоді українські хокеїсти. Адже мати у своєму складі дорогих легіонерів ми не можемо. Це справжні бійці — бариг у нас не залишилося".

У ПХЛ грають вісім команд. "Гайдамаки" посідають сьоме місце.

"Ми не останні і це вже досягнення, - вважає Лук'янець. - Навряд чи зможемо бути серед чотирьох найкращих команд і боротися за перемогу у чемпіонаті. Але ми хочемо виграти втішний турнір серед команд, що посядуть п'яте-восьме місце і отримати призовий фонд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили Професійну хокейну лігу

"Грошей у нас зараз немає, - додає. - Одна з причин нашого невтішного положення — політична кон'юктура у нашій країні. Ми розраховували на допомогу відомої в нашому регіоні людини, імені якої я називати не буду (мова йшла про Петра Порошенка — прим.авт.). Він нам допоміг, і ми віримо на подальшу підтримку з його боку. Можливо, річ не в ньому, а в його оточенні. Я хочу зустрітися з відповідальними людьми і обговорити з ними подальшу долю команди".

Найближчий матч вінничани повинні грати 21 грудня у Києві зі столичним "Беркутом".

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" грають за рахунок інших команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути