субота, 17 вересня 2011 16:03

ПХЛ шукає назву для головного призу чемпіонату України

ПХЛ шукає назву для головного призу чемпіонату України

Професіональна хокейна ліга зобов'язала кожен клуб створити дитячу спортивну школу. Про це на прес-конференції розповів генеральний директор організації Юрій Загородній

"Кожен хокейний клуб, який грає у чемпіонаті України, зобов'язаний працювати на створення дитячої хокейної школи. Взагалі, у нас чітко розписані завдання для команд на чотири роки наперед. За цей час мають бути створені повноцінні дитячі спортивні школи.

А поки кожен клуб підписує договір про співпрацю з існуючими дитячо-юнацькими спортивними школами. Такі договори мають всі учасники чемпіонату.

У Броварах є одна дитяча хокейна школа, у Києві їх дві — "Сокіл" і "Крижинка". Київські клуби підписали з ними договори про співпрацю. У місті Новояворівську (30 км від Львова), де базується клуб "Леви", вже створена хокейна школа. Те саме стосується Харкова. "Харківські акули" мають свою дитячу школу. У Вінниці вона також є. Інше питання, як вони працювали і як зараз будуть працювати. Ми будемо дивитися за цим.

Словом, робота у цьому напрямі йде. Всі розуміють, що без дитячого хокею майбутнього в українського хокею не буде."

Також Юрій Загородній розповів, що згодом буде створена і перша ліга, і молодіжна хокейна ліга.

"Ідеї у нас є. Ми постійно знаходимося у контакті з клубами. Будемо над цим працювати. Зокрема, хочеться розширити хокейну географію України. Команди мають бути на Закарпатті, в Херсоні та Дніпропетровську."

Наприкінці прес-конференції Загородній закликав всіх приєднатися до дискусії стосовно назви головного призу чемпіонату України. В НХЛ — це Кубок Стенлі, в КХЛ — Кубок Гагаріна, в Білорусі — Кубок Президента.

Один із присутніх журналістів запропонував назвати трофей Кубком Анатолія Брезвіна. Президент Федерації хокею України пропозицію оцінив, але пошуки назви тривають (серед інших оригінальних варіантів — Кубок Віктора Януковича та Кубок Степана Бандери).

Зараз ви читаєте новину «ПХЛ шукає назву для головного призу чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути