понеділок, 25 липня 2011 16:09

В Україні створили Професійну хокейну лігу

В Україні створили Професійну хокейну лігу

В Україні створили об'єднання хокейних клубів - Професійну хокейну лігу (ПХЛ).

Таке рішення представники провідних хокейних клубів України прийняли в п'ятницю, 25 липня, на установчих зборах, повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

В установчих зборах взяли участь уповноважені представники дев'яти хокейних клубів країни, зокрема, ХК "Донбас", ХК "Сокіл", ХК "Компаньйон-Нафтогаз", ХК "Білий Барс", БХК "Ворони", ХК "Беркут", ХК "Харківські акули", ХК "Цунамі", а також відомі українські хокеїсти, тренери, представники Федерації хокею України та представники влади.

На зборах був затверджений Статут ПХЛ. Генеральним директором ПХЛ призначений Юрій Загородній.

Віце-президент Федерації хокею України, заступник голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк, коментуючи створення ПХЛ, зазначив, що це назрілий необхідний крок у розвитку хокею в Україні, який повинен підняти вже в найближчі роки рівень гри українських клубів, підвищити професійну майстерність хокеїстів, відроджувати і формувати клубні традиції та нові хокейні школи.

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін під час установчих зборів підкреслив, що створення ПХЛ передбачає нові підходи і до фінансування хокею, і до забезпечення матеріально-технічної бази цього виду спорту, і до формування спортивного резерву, запобігання відтоку професійних гравців і тренерів за кордон. Учасники зборів також зазначили, що Ліга буде відкритою для інших клубів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили Професійну хокейну лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути