субота, 10 жовтня 2009 16:39

Футбольні експерти зробили прогноз на матч Україна - Англія

Футбольні експерти зробили прогноз на матч Україна - Англія

Сьогодні в Дніпропетровську відбудеться відбірковий матч ЧС-2010 між збірними України та Англії. Напередодні відомі футбольні фахівці на сторінках авторитетного видання "Команда" поділилися своїми прогнозами на майбутній двобій.

Анатолій Заяєв, заслужений тренер України: "2:1. Україні потрібна перемога, яких би зусиль вона не коштувала. Але якщо ми будемо діяти суто від оборони, то у нас не буде жодних шансів на успіх. Нам необхідно перекривати всі зони, пресингувати. Наші хлопці повинні активно і постійно грати на підборі, на випередження, страхувати один одного. Кожному футболісту національної команди потрібно налаштуватися на колективну гру і агресивний відбір м"яча, коли на суперника кидається відразу кілька людей... Треба створити для англійців на полі жахливу обстановку, яка їх шокує!"

Анатолій Дем"яненко, заслужений тренер України: "1:0. Думаю, ми візьмемо своє за рахунок психології. Хлопці не повинні перегоріти і тоді зможуть переграти суперника на морально-вольових якостях. Це буде такий поєдинок, в якому потрібно показати всім свій патріотизм! Я не кажу, що англійці будуть прибирати ноги - ні, вони цього не зроблять ніколи, проте командний дух повинен бути у нас вищим. Футболісти, які можуть проявити свою майстерність, у збірної України є - це і Шевченко, і Мілевський. Але моментів у них багато не буде, тому потрібна максимальна концентрація і найвища реалізація".

Сергій Коновалов, екс-півзахисник збірної України: "2:1. У цьому двобої вище своєї голови має стрибати, перш за все, наш півзахист. У середній лінії збірної України виступає багато швидкісних і технічних футболістів - вони зобов"язані переграти дуже сильних опонентів. Не виключаю варіанту, коли Олексій Михайличенко вважатиме за краще вийти проти Англії з одним нападаючим. Щоб дезорієнтувати британців, Мілевському з Шевченком можна діяти з глибини. Нам ні в якому разі не можна грати від оборони: втратимо контроль над м"ячем - обов"язково пропустимо. Головне в цій зустрічі - невпинно тиснути на ворота суперника і забивати..."

Сергій Балтача, екс-захисник збірної СРСР: "1:1. Хочу побажати нашій збірній яскравої та беззастережної перемоги, але добре знаючи британців, можу гарантувати - як-небудь вони не зіграють. Якщо англійський футболіст вийшов на найвищий рівень у своїй кар"єрі, то він ніколи, навіть у товариському матчі, не захоче поступатися суперникові. Нам необхідно вкрай уважно діяти в обороні - пропускати не можна. Вважаю, що найкращим варіантом для команди Олексія Михайличенка буде мінімальна вікторія, коли вдасться забити гол і зберегти свої ворота в безпеці. І нехай наші хлопці пам"ятають: їм випадає історичний шанс!".

Максим Шацьких, екс-форвард київського "Динамо": "1:0. Складно сказати, кого Фабіо Капелло виставить на фактично товариський матч для збірної Англії. Якщо на поле вийде більше молоді, то вона додасть поєдинку швидкості. Українцям треба бути готовими і до такого повороту подій. З іншого боку, молоді футболісти і помилятися будуть частіше. А якщо коуч британців все-таки випустить основних виконавців, то підопічним Олексія Михайличенка доведеться діяти обережніше: дозволити англійцям забити - велика розкіш для України. Головне в таких матчах - спокій і впевненість у власних силах, інакше потрібного результату не домогтися".

Андрій Ковтун, екс-воротар збірної України: "1:0. Виходячи з особистого досвіду, вважаю, що головне завдання для наших футболістів: відсунути англійців якнайдалі від воріт. Думаю, що гості не будуть стрімголов лізти вперед, тому в "рамку" повинен стати досвідчений голкіпер, який гарантовано не пустить "пінку" при одній з контратак опонентів. Що стосується атаки збірної України, то Джеймса (Фабіо Капелло, швидше за все, саме йому довірить місце в воротах) потрібно більше напружувати ударами з різних дистанцій - коли він сильно завантажений роботою, буває ловить "метеликів"... Причому "стандарти" нам навряд чи допоможуть, необхідно завершувати ударами комбінації".

Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Футбольні експерти зробили прогноз на матч Україна - Англія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути