Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 12:42

Футбол повертається: анонс 18 туру Прем"єр-ліги України

Футбол повертається: анонс 18 туру Прем"єр-ліги України

27 лютого після зимової перерви поновлюються матчі чемпіонату України з футболу. У зв"язку з участю трьох українських клубів в Кубку УЄФА, 18-й тур розтягнеться на п"ять ігрових днів. Відкриється тур в п"ятницю матчем в Донецьку, де "Металург" прийме "Кривбас". Центральна гра відбудеться 4 березня, коли зустрінуться лідери першості харківський "Металіст" і київське "Динамо".

"Металург" (Донецьк) - "Кривбас" (27 лютого, 18:00. Перший національний)

Один з головних підбурювачів спокою в Прем"єр-лізі донецький "Металург" почне другу половину сезону матчем з непоступливим "Кривбасом". "Металурги", які довго лідирували на початку чемпіонату, ближче до кінця першого кола здали свої позиції, скотившись на третє місце. В період міжсезоння команду Миколи Костова поповнили три новачки: півзахисники Джорджі Лазіч з сербського "Партизана" і Володимир Коритько з "Чорноморця", а також захисник Шина з португальського "Белененсеша".

"Кривбас" йшов на зимову перерву займаючи 11-е місце в турнірній таблиці, зумівши забезпечити себе від зони вильоту, набравши п"ять очок в останніх трьох турах. Вже за традицією в міжсезоння команда поповнилася орендованими гравцями "Дніпра" - Старцев, Шелаєв, Грицай, Андрієнко.

Матч першого кола між цими командами завершився з рахунком 2:1 на користь "Металурга".

"Металург" (Запоріжжя) - "Зоря" (28 лютого, 14:00. ТРК "Футбол")

Запорізький клуб йшов на зимову перерву, займаючи 6-е місце в турнірній таблиці. В принципі, "Металург" міг знаходитися і вище, але ближче до зими видав дуже невиразну серію ігор, набравши чотири очки в чотирьох матчах, і дозволив себе обігнати донецькому "Шахтареві". У запорожців тільки один новачок - півзахисник Міндаугас Калонас. Слід зазначити, що команду залишив досвідчений захисник Челядинський.

"Зоря" знаходиться на досить високому для себе 8-м місці, навіть не дивлячись на те, що кінцівку минулого року луганчани провалили, набравши всього один бал в трьох матчах.

Матч першого кола між цими командами завершився нульовою нічиєю.

"Ворскла" - "Таврія" (28 лютого, 16:00. Перший національний)

Полтавчани серйозно мають намір цього року поборотися за місце в єврокубках і своєю грою вони це повністю підтверджують. Всього дві поразки в 17 поєдинках, найкращий захист в Прем"єр-лізі і як підсумок, "Ворскла" ділить 3-4 місця з донецьким "Металургом". Безумовно, в другій половині чемпіонату полтавчанам буде набагато складніше без свого лідера Сергія Кравченка, який переїхав в "Динамо". На його місце з донецького "Шахтаря" запрошений Костянтин Ярошенко, який, за словами головного тренера Миколи Павлова, чудово проявив себе на передсезонних зборах.

Вже зараз можна говорити, що "Таврія" провалила сезон і боротиметься тільки за виживання, а від зони вильоту команду відокремлюють всього два очки. Сімферопільці провели непогану селекційну роботу в міжсезоння: з "Дніпра" прибув досвідчений голкіпер Максим Старцев, з "Ворскли" - захисник Джурічіч. Нападаючий "Карпат" Максим Фещук має замінити найкращого бомбардира команди Володимира Гоменюка, який перейшов до "Дніпра".

Матч першого кола між цими командами завершився з рахунком 3:1 на користь "Ворскли".

"Дніпро" - ФК "Львів" (28 лютого, 18:00. "ТЕТ")

"Дніпро" стало одним з найбільших розчарувань першої половини сезону. Насамперед погані результати команди і лише 7-е місце в турнірній таблиці пов"язані з низькою результативністю (всього 15 забитих м"ячів в 17 іграх). З метою виправлення ситуації у "Таврії" був куплений форвард збірної України Володимир Гоменюк і молодий грузинський форвард Гоцерідзе. Нинішній наставник Володимир Безсонов провів грунтовне чищення складу і команду залишили відразу 11 футболістів.

Суперник дніпропетровців також не може похвастати хорошим нападом - "Львів" забив всього 11 разів в нинішньому чемпіонаті. До того ж в команді дуже складна фінансова ситуація. Ходили чутки, що львів"яни можуть знятися з чемпіонату, але цього не відбулося. Правда команда не може дозволити собі оплачувати оренду стадіону "Україна" і має намір грати в Добромилі. Якщо "Львів" зуміє утриматися в еліті українського футболу, то це вже буде успіхом для команди.

Матч першого кола між цими командами завершився мінімальною перемогою дніпропетровців.

"Арсенал" - ФК "Харків" (1 березня, 14:00)

Київський "Арсенал" став одним з головних постачальників новин серед українських клубів. У січні Вадим Рабинович заявив про продаж команди - частина клубу нібито відійшла групі інвесторів, інша частина мерові Києва Леоніду Черновецькому. Проте пізніше з"ясувалося, що Черновецкий ще не є співвласником клубу. Гравці і тренерський штаб не знають, кому належить клуб, і де команда проводитиме матчі чемпіонату України. Говорять, поєдинок з "Харковом" відбудеться в Щасливому, що під Києвом. У міжсезонні "Арсенал" посилився декількома досвідченими гравцями "Дніпра", які, можливо, і складуть кістяк оновленої команди.

За 17 матчів чемпіонату України "Харків" так і не зміг жодного разу перемогти, і команда заслужено займає останню сходинку, набравши всього 9 очок. До речі, із стадіоном у харків"ян теж проблеми. Судячи з усього, команда продовжить виступати в Сумах на "Ювілейному".

Матч першого кола між цими командами завершився внічию 1:1.

"Карпати" - "Чорноморець" (1 березня, 16:00. Перший національний)

"Карпати" лише під кінець першої половини сезону змогли вибратися з дна турнірної таблиці і зараз йдуть на 10-му місці, відстаючи від одеситів, які йдуть дев"ятими, всього на одне очко. Львів"яни продали форварда Максима Фещука і півзахисника Самсона Годвіна, а взамін не купили нікого, сподіваючись, напевно, на внутрішні резерви.

"Чорноморець" в міжсезонні значно оновив склад. Команду залишили південно-американці Вільямарін, Де Ла Аса, Вітті, Васкес, Хіменес. Але головна втрата - півзахисник Володимир Коритько, який перейшов в донецький "Металург". Одесити орендували у "Металіста" трьох гравців - Тришовича, Бабича і Діденко, крім того, придбали молдавського півзахисника Нудного.

Матч першого кола між цими командами завершився перемогою "моряків" з рахунком 3:0.

"Іллічівець" - "Шахтар" (2 березня, 19:00. ТРК "Україна")

Один з аутсайдерів чемпіонату "Іллічівець" приймає чемпіона країни донецький "Шахтар". У другій частині сезону маріупольському клубу доведеться змагатися не тільки з суперниками, але і з фінансовою кризою, яка може поставити під загрозу існування команди. Головне завдання команди на сезон - боротьба за виживання.

"Шахтар" восени показав далеко не чемпіонську гру і займає незвично низьке п"яте місце, відстаючи від лідера на 12 очок. Починаючи з листопада минулого року, "гірники" видали серію з п"яти перемог підряд, що дозволило їм наблизитися до лідерів і від третього місця їх вже відокремлює всього два бали. У міжсезонні донецький клуб обійшовся без гучних придбань, але розлучився зі своїм кращим нападаючим бразильцем Брандао.

Матч першого кола між цими командами завершився перемогою "Шахтаря" з рахунком 3:0.

Матч "Металіст" (Харків) - "Динамо" (Київ) відбудеться 4 березня в 18:00. Пряма трансляція гри на Першому національному...

За матеріалами terrikon, liga.net

Зараз ви читаєте новину «Футбол повертається: анонс 18 туру Прем"єр-ліги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути