Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 19:39

"Хай "Динамо" не скаржиться на травми"

Сьогодні стартує весняна частина футбольного чемпіонату України. Підсумки осіннього періоду та можливий хід подальшої турнірної боротьби обговорюємо із заслуженим тренером України Олександром Іщенком, 55 років.

"Динамо" очолює турнірну таблицю і випереджає найближчого переслідувача — "Металіст" — на шість очок. Питання чемпіонства вирішено?

— Ні. Якщо у чемпіонаті з"явилася вже третя сила, тобто "Металіст", ця сила піде до кінця. У "Металіста" важкий календар — вони починають весняну частину домашнім поєдинком із "Динамо", а через тур прийматимуть "Шахтар". Якщо підопічні Мирона Маркевича візьмуть чотири очки у цих поєдинках, інтрига загостриться. Вважаю, за організацією гри "Металіст" нині аніскільки не поступиться "Динамо", а кадрових проблем у киян значно більше.

Яких саме?

— Наприклад, у "Динамо" бракує кваліфікованого правого захисника. Через те я не розумію, чому Сьомін віддав в оренду "Арсеналу" Віталія Мандзюка, гравця національної команди, який непогано зіграв за збірну під час турніру на Кіпрі. Якщо "Динамо" відмовляється від таких футболістів, отже, воно добре почувається, і нема чого плакатися в жилетку стосовно численних травм.

"Металіст" на зимовому трансферному ринку був найактивнішим. Чи вирішив прихід Березовчука, Олійника та Асеведо кадрові проблеми харків"ян?

— Не буває такого, щоб тренер був цілком задоволений комплектацією і сказав: усе, мені більше гравців не потрібно. У "Металісті" відсутня довга лава, необхідна для вирішення завдань і в Кубку УЄФА — а я думаю, "Металіст" пройде "Сампдорію" (розмова відбувалася у вівторок. — "ГПУ") — і в чемпіонаті України.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу влітку залишить посаду. Як цей факт може вплинути на весняний виступ команди?

— Не знаю. Та й не факт, що Луческу справді піде. Вважаю, поточне п"яте місце гірників — результат зниження вимог до себе з боку футболістів. І ці розмови про заміну румуна настрою також не поліпшували. До речі, оцінюючи роботу Луческу в Донецьку, скажу, що в ній було більше плюсів, аніж мінусів. Я вважаю, він плідно попрацював — вигравав чемпіонат, Кубок.

У поєдинках із серйозними суперниками Костов нічого не показав

"Шахтар" повернув Нері Кастільйо. Чи може стати для нього цікавим чемпіонат України?

— Навряд. Нері, як і бразильці, грає настільки, наскільки йому захочеться. Він некерований. Але це вже проблеми "Шахтаря". Ми їх можемо позначити, а вирішують нехай керівництво і тренер чемпіона.

Чи є в "Шахтаря" шанси на перше місце?

— Я б точно відповів на це запитання наприкінці квітня, коли стане зрозуміло, як команди пройдуть насичений ігровий графік — єврокубки, збірні, Кубок України.

Які перспективи у "Ворскли"?

— Вельми непогані. Микола Павлов — дуже кваліфікований фахівець, уміє закласти взимку потрібний фізичний фундамент. А функціональна готовність вийде на перший план на початку чемпіонату, коли доведеться грати на неякісних полях. Четверте-п"яте підсумкове місце цілком до снаги полтавцям.

На що може розраховувати "Дніпро"?

— "Дніпро" — окрема тема. Чому за таких умов та комплектації, де у півзахисті грають члени національної збірної, команда не прогресує? Це питання тільки до тренерів, бо керівництво гравців купує.

Хто може стати відкриттям весняної частини чемпіонату?

— Стежитиму за роботою Олега Кононова з "Карпат". Цікаво команда грала восени.

На старті чемпіонату відзначили роботу Ніколая Костова в донецькому "Металурзі". Як вона вам?

— Ви правильно сказали — на старті. Був прийнятний календар —Костов і наклацав очок. У поєдинках із серйозними суперниками нічого не показав. Виняток — лише "дербі" з "Шахтарем".

Хто стане найкращим бомбардиром чемпіонату?

— Ісмаель Бангура. Він би й у Лізі чемпіонів себе показав, якби менше думав про те, хто його купить.

Хто вилетить із вищої ліги?

— Без коментарів. Ні на кому не хочу ставити хрест.

Зараз ви читаєте новину «"Хай "Динамо" не скаржиться на травми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути