Ексклюзиви
пʼятниця, 13 лютого 2009 18:35

Франція хоче провести Євро після України

Франція хоче провести Євро після України

Франція подасть заявку на проведення чемпіонату Європи з футболу 2016 року. Про це повідомляє Associated Press. Раніше передбачалося, що Франція подасть сумісну заявку з Італією, проте тепер відомо, що претендувати на проведення Євро-2016 французи будуть самостійно.

УЄФА закінчує прийом заявок на проведення Євро-2016 9 березня 2009 року. Як повідомляється на сайті Французької федерації футболу (FFF), заявка Франції буде подана до цього терміну.

У повідомленні на сайті FFF говориться, що у випадку, якщо Франція стане господинею Євро-2016, це створить можливість модернізувати футбольні стадіони в країні. За твердженням FFF, шанси Франції виграти конкурс на проведення Євро-2016 дуже високі.

Вдруге поспіль Євро Східній Європі не дадуть

Франція двічі організовувала крупні футбольні турніри. У 1984 році ця країна прийняла чемпіонат Європи, а в 1998 році організувала чемпіонат світу. В обох випадках перемоги на цих турнірах взяла збірна Франції.

Вважається, що окрім Франції, за проведення Євро-2016 позмагаються Туреччина і Греція. Сумісні заявки можуть подати Угорщина і Румунія, а також Швеція і Норвегія. Крім того, на право прийняти чемпіонат Європи претендуватиме Шотландія, проте поки неясно, чи буде її заявка самостійною, або шотландці об"єднаються з Уельсом або Північною Ірландією, пише lenta.ru.

Влітку 2008 року фінські ЗМІ повідомляли, що Фінляндія може спільно з Росією подати заявку на проведення Євро-2016. Віце-президент Російського футбольного союзу (РФС) Микита Сімонян висловив думку, що Росія може провести цей турнір і без допомоги Фінляндії, проте згодом РФС відмовився від боротьби за Євро-2016.

Президент РФС Віталій Мутко мотивував це рішення тим, що удруге підряд право приймати першість континенту країні з Східної Європи не нададуть. Нагадаємо, Євро-2012 спільно організовують Україна і Польща.

Зараз ви читаєте новину «Франція хоче провести Євро після України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути