середа, 15 березня 2017 16:41

Фонсека висловився щодо формату прем'єр-ліги
21

Наставник “Шахтаря” Паулу Фонсека
Фото: Ірина Козюпа
Капітан “Шахтаря” Даріо Срна спілкується з журналістами
Воротар Микита Шевченко відновився від травми
Воротар Олег Кудрик
Воротар Андрій П´ятов

Донецький "Шахтар" провів перше відкрите тренування 2017 року. "Гірники" на стадіоні ім. Віктора Банникова показали, як готуються до зустрічі з "Олімпіком" у 22-му турі прем´єр-ліги.

Сьогодні у Києві безхмарно і +11ºС. Востаннє, коли "Шахтар" тренувався на полі поблизу Будинку футболу за присутності преси, було стільки ж градусів, але зі знаком мінус. Тоді команда Паулу Фонсеки готувалася до матчу проти "Браги" у Лізі Європи.

Справжній весні і теплу найбільше радіють португальські тренери "Шахтаря". Це їх перший сезон у чемпіонаті України, і відповідно, перша зима вже позаду.

"Гірники" лідирують у чемпіонаті України з відривом від київського "Динамо" у 16 очок. Паулу Фонсека коментує цю цифру у стилі творця казкового чемпіонства "Лестера" Клаудіо Раньєрі. Італієць до останнього не хотів прямо сказати, що команда бореться за титул.

Автор: Ірина Козюпа
  Паулу Фонсека говорить з пресою
Паулу Фонсека говорить з пресою

Португалець про +16 говорить, що такий відрив від "Динамо" нічого не означає.

"Для нас це абсолютно нічого не означає, - каже Фонсека журналістам перед початком тренування. - Ми поставили собі велику мету і намагаємося йти до неї. Дуже поважаємо "Динамо" і всіх інших суперників. І тому ми ніколи не звертаємо уваги на свою перевагу в очках. Нашою метою завжди є наступний поєдинок. Зараз це зустріч з "Олімпіком".

Паулу рідко дає інтерв´ю, тому сьогодні журналісти, маючи нагоду, влаштували португальцеві справжній допит. Особливо багато питань стосувалося формату чемпіонату.

"Я за справедливість і підтримаю будь-який формат чемпіонату. Головне, щоб все було чесно і всі клуби мали рівні умови. Маю на увазі питання полів, одного типу м'яча в чемпіонаті. Можливо, ви подумаєте, що це дрібниці, але команди хотіли б проводити всі матчі одним м'ячем.

Дублі могли б виступати у першій лізі. Так було б набагато краще для гравців. Український футбол можна покращувати кожного дня. У вас є для цього великий потенціал. Якщо не помиляюся, в Україні живуть 42 мільйони людей. Щоб закінчити з цією темою ще хочу сказати, що потрібно приводити на стадіон якомога більше вболівальників. Футбол - це свято".

До слова, 5 березня у самого Паулу було свято — 44-й день народження. В цей день "Шахтар" на виїзді обіграв "Волинь" - 1:0.

"У мій день народження був матч. Але я мав право поїсти на стадіоні торт і отримати привітання від гравців. А найбільшим подарунком стала наша перемога. Це був чудовий день народження!", - сміється Фонсека.

Поки Паулу говорив з журналістами, хтось з футболістів запустив м´яч і ледь не влучив у камеру одного з телеканалів. Оператора вчасно попередили про наближення небезпеки, тому обійшлося без жертв.

Окрім наставника з журналістами поговорив капітан "Шахтаря" Даріо Срна. Основна тема — матч кваліфікації Кубка світу-2018 "Хорватія — Україна", який відбудеться 24 березня у Загребі. Захисник завершив кар´єру у своїй національній команді після Євро-2016, але збирається полетіти на матч як глядач і вболівальник.

Автор: Ірина Козюпа
  Капітан “Шахтаря” Даріо Срна спілкується з журналістами
Капітан “Шахтаря” Даріо Срна спілкується з журналістами

"У Загребі буде повний стадіон. Всі розуміють, що для збірної це дуже важливий матч. Хорвати з першої хвилини гратимуть на перемогу. Вдома ми завжди показуємо атакувальний футбол. Хочу, щоб збірна Хорватії перемогла і разом з Україною потрапила на Кубок світу.

Команда показує хорошу гру. На Євро нам не вистачило удачі, щоб потрапити до півфіналу або перемогти у турнірі.

Хорватія з повагою ставиться до України, до тренерського штабу і футболістів. Кілька років тому ми вже зустрічалися і двічі зіграли внічию", - каже Даріо.

Після розмов з пресою команда розпочала тренування. До загальної групи повернувся воротар Микита Шевченко. За окремою програмою продовжує займатися Дентіньйо, який відновлюється від травми.

"Гірники" традиційно багато працювали з м´ячем і тактикою. Завтра команда проведе ще одне тренування у Києві, а тоді вирушить до Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога в матчах з великими командами — це питання одного метра": як працює аналітика в "Шахтарі"

Матч "Шахтар" - "Олімпік" проведуть 17 березня на ОСК "Металіст". Початок о 19:00.

Паралельно із відкритим тренуванням "гірників" "Олімпік" в одному з київських ресторанів презентував своїх новачків - Михайла Сергійчука, Івана Брікнера, Віталія Гемегу.

Після 21-го туру визначили шісток чемпінату України. За медалі і єврокубки боротимуться "Шахтар", "Динамо", "Зоря", "Олександрія", "Олімпік", "Чорноморець".

"Ворскла", "Зірка", "Сталь", "Волинь", "Дніпро", "Карпати" вестимуть боротьбу за виживання.

Зараз ви читаєте новину «Фонсека висловився щодо формату прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути