Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 11:49

Фінал Ліги чемпіонів виявився для Москви збитковим

Відсоток від суми, вирученої від продажу квитків на фінал Ліги чемпіонів, а також спеціальна премія УЄФА, яку виплатять Москві за проведення гри, не зможуть перекрити витрат, які поніс бюджет міста на проведення матчу.

Бюджет отримає близько трьох мільйонів доларів, тоді як витрати міста на проведення поєдинку "Манчестер Юнайтед" - "Челсі" перевищують суму в 30 мільйонів доларів.

Найбільшу вигоду від проведення матчу в Москві отримали столичні підприємства сфери обслуговування. Згідно з розрахунками фахівця зі спортивного бізнесу і маркетингу, професора Саймона Чедвіка з Університету Ковентрі, кожен британський уболівальник витратив у Москві більше 650 фунтів стерлінгів (більше 30 тисяч рублів). З урахуванням того, що британці купили близько 25 тисяч квитків на фінал Ліги чемпіонів, московські ресторани і готелі могли заробити на уболівальниках у цілому понад 16 мільйонів фунтів, або більше 740 мільйонів рублів. Спочатку Чедвік розраховував, що до Москви приїдуть 40 тисяч уболівальників, які витратять близько 35 мільйонів фунтів (більше 1,6 мільярдів рублів).

"Коммерсант"

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги чемпіонів виявився для Москви збитковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути