середа, 07 листопада 2012 10:44

ФІФА заборонила "Таврії" купувати футболістів до наступної зими

ФІФА заборонила "Таврії" купувати футболістів до наступної зими
Крім Афолабі, заяви у ФІФА подали ще 7 футболістів "Таврії" ФОТО: tavriya.com.ua

ФІФА розглянула справу Абдулвахіда Афолабі (інтереси якого представляє Дмитро Селюк) і зобов'язала "Таврію" виплатити грошову компенсацію футболістові, а також наклала суворі санкції на клуб - заборона на реєстрацію футболістів протягом наступних двох трансферних періодів.

Нагадаємо, що Афолабі залишив "Таврію" цього літа, скориставшись пунктом контракту, який дозволяв футболісту покинути клуб в будь трансферне вікно без всякої компенсації. Керівництво сімферопольського клубу, тим не менше, направило в Дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги (ДК ПЛ) заяву про те, що футболіст самовільно залишив клуб.

У серпні Дисциплінарний комітет ПЛ дискваліфікував Афолабі на шість місяців і оштрафував його на $ 540 000 на користь "Таврії" за самовільне відлучення від клубу і спробу безпідставного розірвання контракту в односторонньому порядку.

Афолабі подав зустрічну заяву в ФІФА, яка скасувала рішення ДК ПЛ і зобов'язала вже "Таврію" протягом 30 днів виплатити грошову компенсацію футболістові. А за неправомірні дії керівництва "Таврії" були накладені суворі санкції на сімферопольський клуб, якому заборонили реєструвати футболістів протягом двох наступних трансферних періодів. Більш того, санкції можуть бути збільшені, оскільки, крім Афолабі, заяви у ФІФА подали ще 7 футболістів "Таврії".

Зараз ви читаєте новину «ФІФА заборонила "Таврії" купувати футболістів до наступної зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути