середа, 16 жовтня 2019 10:51

FIFA планує видати довічний бан расистам

FIFA планує видати довічний бан расистам
Міжнародна федерація футболу планує заборонити расистам відвідувати матчі. Фото: asia

Міжнародна федерація футболу планує видавати довічну заборону на відвідування футбольних матчів для осіб, які дозволяють собі расистську поведінку на стадіонах під час гри.

Про це повідомили на офіційному сайті FIFA.

Таке рішення прийняли після інцидентів, які відбулись під час відбіркового матчу Євро-2020 між Болгарією та Англією у Софії, Болгарія, 14 жовтня. Суддя двічі зупиняв гру через викрики болгарських вболівальників. Коли темношкірі гравці Англії виходили на поле, болгарські фанати видавали звуки мавп. Тоді збірна Англії здобула перемогу над Болгарією, забивши 6 голів, пише hromadske. Після цього президент Болгарського футбольного союзу Борислав Михайлов залишив посаду. Закликав до цього прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

У червні 2019-го до дисциплінарного кодексу внесли зміни. Тепер FIFA може поширити в усьому світі будь-які санкції. Президент федерації закликав усі керівні органи футболу разом подумати про ефективні способи викорення расизму з футболу.

"Нам знадобиться підтримка органів державної влади, щоб допомогти визначити винних і покарати їх. Я закликаю всі керівні органи футболу приєднатися до нас і разом продумати нові, сильніші та ефективніші способи усунення расизму у футболі. Для початку я пропоную всім організаторам змагань прийняти положення, які передбачають заборону відвідування стадіонів для тих, кого визнали винним у расистській поведінці на футбольному матчі. Потім ФІФА може застосовувати такі заборони на світовому рівні", - сказав президент FIFA Джанні Інфантіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18 тис. українців пройшли маршами у центрі Києва

Збірна України зіграє на чемпіонаті Європи з футболу 2020-го. 11 жовтня наша команда перемогла в Харкові Литву — 2:0, а 14 жовтня обіграла Португалію в Києві — 2:1. Команда має 19 очок після 7 ­поєдинків і достроково посіла 1-е місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «FIFA планує видати довічний бан расистам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути