неділя, 17 січня 2016 16:59

ФІФА хоче зменшити зарплату Блаттеру

ФІФА хоче зменшити зарплату Блаттеру
Блаттер буде отримувати зарплату до виборів нового президента

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) має намір скоротити зарплату президентові організації Йозефу Блаттеру, якого усунули від футбольної діяльності на вісім років, але який продовжує залишатися на чолі ФІФА, повідомляє welt.de.

Наголошується, що це пов'язано з рішенням арбітражної палати комітету з етики ФІФА, яка 21 грудня відсторонила Блаттера від футболу на вісім років. Керівництво ФІФА хоче скоротити зарплату 79-річному швейцарцю, який буде отримувати її до 26 лютого, коли відбудуться вибори нового президента організації.

Крім того, в провину Блаттеру ставиться те, що він не зміг перешкодити незаконній діяльності колишнього генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке, який згодом був звільнений зі своєї посади. Француз, який був генсеком ФІФА з 2007 року, був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків 17 вересня 2015 у зв'язку з можливою причетністю до нелегальних схем продажів квитків на матчі Кубка світу 2014 року в Бразилії, а 7 січня арбітражна палата ФІФА оголосила про відкриття справи стосовно Вальке.

За даними видання, ФІФА може подати позов проти Блаттера про відшкодування шкоди, так як він не присік діяльність Вальке.

На даний момент зарплата Блаттера складається з фіксованої суми та преміальної частини. Планується, що чиновнику перестануть виплачувати преміальну частину. Скільки конкретно становить ця сума, не розголошується, проте наголошується, що вона "солідна".

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня відкрили справу проти Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно переклав два мільйона швейцарських франків голові УЄФА Мішелю Платіні в 2011 році. Платіні, як і Блаттер, 21 грудня був усунений від футболу на вісім років. Пізніше обидва чиновники заявили, що оскаржать це рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Зараз ви читаєте новину «ФІФА хоче зменшити зарплату Блаттеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути