Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 11:02

Фернандо Вердаско відвідав Київ

Фернандо Вердаско відвідав Київ

4 лютого, кияни отримали несподіваний подарунок - в столицю приїхав іспанський тенісист Фернандо Вердаско, який встановив на минулому Australian Open новий рекорд за тривалістю поєдинку в матчі з Рафаелем Надалем. Повертаючись додому з Австралії, він погодився заглянути в Україну: спочатку до Києва, потім до Черкас. Відзначимо, що людей прийшло не так вже багато - всього сотня, включаючи дітей, які мали можливість пограти з тенісистом.

Прес-конференцію з Вердаско почали не відразу - дали всім охочим час сфотографуватися з кумиром. Іспанець, варто віддати йому належне, виявився дуже приємною людиною - веселив дітей, жартував з їхніми батьками. Приїхав на зустріч і Андрій Медведєв. За його словами, він дізнався про матч лише сьогодні вранці через безліч сторонніх справ. Тому фіналіст Ролан Гарроса не узяв з собою ні ракетки, ні форми, повідомляє tennis.ua.

Хоча прес-конференція і тривала всього 15 хвилин, Вердаско встиг поговорити відверто, відповідаючи на старі питання по-новому. На чергове питання про матч з Надалем, Вердаско відзначив: "Звичайно, це був важкий і видатний матч, але дуже хотілося перемогти. Річ у тому, що хоча я і грав з першою ракеткою світу, шанси на перемогу у мене були".

Столицю вже відвідали Мартіна Хінгіс і Томмі Робредо

Іспанський гість відзначив, що про прибуття в Україну дорогою додому з Австралії знав вже кілька тижнів тому від менеджера, який теж приїхав до Києва. Віце-президент ФТУ Павло Костенко також відзначив, що на приїзд тенісиста не було витрачено ні копійки - зустріч вдалося реалізувати "завдяки хорошим відносинам і дружбі". Пригадав Костенко і про приїзд інших тенісистів до Києва - раніше столицю вже відвідали Мартіна Хінгіс і Томмі Робредо.

В ході спілкування з пресою Вердаско заговорив і про попереднє прибуття до Києва: "Багато років тому я приїжджав сюди на турнір серії Челленджер, але вилетів тоді в півфіналі". Помітивши Андрія Медведєва, іспанський тенісист додав: "А ось Андрій - це той, на кого я дивився в дитинстві по телевізору, коли мріяв стати професіоналом. Ну і на Агассі, звичайно".

"Що стосується моїх планів на цей рік, то я хотів би увійти до ТОП-8 - це дало б можливість брати участь в Masters Cup. Ще найкращим результатом стало б місце в п"ятірці найкращих гравців", - відзначив Фернандо.

Після того, як спілкування з пресою закінчилося, Вердаско перемістився на сусідній корт, де вже в шерензі стояли діти - кожному по два удари. Дитяче непідробне щастя було таке велике, що, не дивлячись на кількість присутніх підлітків, гру проводили в три кола - іспанцеві двічі наповнювали корзину м"ячами. Після цього зіграли і дорослі: Вердаско-Кожем"яка vs Павленко-Філіппов. Іспанець, на жаль, чудеса тенісу не показував - по корту мало не ходив. Хоча кілька разів і зробив цікаві удари, які публіка, що стояла за сіткою, тут же підтримала оплесками.

Закінчивши гру, тенісист віддалився зі своїм менеджером на телефонну розмову з кимось з Іспанії, пише sport.segodnya.

Фернандо Вердаско Кармона (ісп. Fernando Verdasco Carmona, народився 15 листопада 1983 року в Мадриді, Іспанія) - іспанський тенісист, володар Кубка Девіса 2008 року у складі збірної Іспанії. Професіонал з 2001 року. Фанат мадридського "Реала". У числі колишніх подруг Фернандо - аргентинська тенісистка Гісела Дулко та іспанська модель Дафна Фернандес. Зараз зустрічається з сербською тенісисткою, володаркою найбажанішого тіла в світі спорту Аною Івановіч.

Досягнення

Півфіналіст Відкритого чемпіонату Австралії 2009 року в одиночному розряді, поступився в наполегливому 5-сетовому матчі 1-ій ракетці світу Рафаелю Надалю. Матч продовжувався 5 годин 14 хвилин, що стало рекордом тривалості в історії цього турніру Великого шолома. 

Переможець 2 турнірів АТП в одиночному розряді і фіналіст 5 турнірів

Переможець 1 турніру АТП в парному розряді і фіналіст 2 турнірів

Виступає за збірну Іспанії в Кубку Девіса з 2005 року, за цей час зіграв 15 матчів, з яких виграв 9.

Довідка sports.ru, wikipedia

Зараз ви читаєте новину «Фернандо Вердаско відвідав Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути