четвер, 08 квітня 2010 14:01

Фехтування. Харлан стала чотириразовою чемпіонкою світу серед юніорів

Фехтування. Харлан стала чотириразовою чемпіонкою світу серед юніорів

У фіналі юніорської першості світу в Баку українка Ольга Харлан розгромила венгерку Ганну Вархелі. Ольга Харлан у четвертий раз стала чемпіонкою світу серед юніорів. На світовій першості в Баку їй вдалося побити давній рекорд шпажиста Жака Бордена з Франції, який так само ставав чотириразовим чемпіоном юніорського світової першості.

Харлан перемагала на першості світу серед юніорів з 2007 року: в турецькому Белеку, італійською Ачіріале (2008), ірландському Белфасті (2009) і нині в Баку. Для українки це останні юніорські змагання - у наступному році їй виповниться 21 і вона вийде з юніорського віку.

По дорозі до найвищої сходинки п"єдесталу Харлан перемагала суперниць з розгромним рахунком. В 1 / 16 фіналу обіграла канадку Жоель Бріссо 15:8, в 1 / 8 виграла в італійки Лукерціі Сінігагліі 15:5, у чвертьфіналі здобула перемогу над своєю співвітчизницею Оленою Вороніною 15:4. Реальний відсіч наша чемпіонка отримала тільки в півфінальному поєдинку з росіянкою Діною Галіакбаровой, яка змогла завдати українці 12 ударів. А фінальний поєдинок з угоркою Ганною Вархелі Харлан закінчила з розгромним рахунком 15:2, пропустивши всього 2 удари.

Третє місце поділили росіянка Діна Галіакбаровой і туркеня Аззана Бесбеш.

У турнірі рапіристів переміг єгиптянин Ала ель Дін Ель Сайед, який переміг у фіналі італійця Томмазо Ларі (15:13). Американці Джерек Мейнхардт і Девід Уіллетт стали бронзовими призерами. Серед українців кращий результат у Тараса Тельних - 10 місце, який поступився в 1 / 8 фіналу майбутньому чемпіону світу Ала ель Діну Ель Сайеду з Єгипту 6:15.

У турнірі шпажистів першим був росіянин Микита Глазков, взявши верх у фіналі над французом Олександром Бардене - 15:14. Бронзу здобули чех Міхал Купрій і китаєць Сан Ци. Українець Євген Макієнко в 1 / 8 фіналу поступився майбутньому володареві срібла Олександру Барденету з Франції 6:15 і в підсумку посів 9-е місце.

Серед рапіристок впевнену перемогу здобула росіянка Інна Деріглазова, другою стала француженка Аніта Блаз, а третє місце поділили полячка Анна Лючбінска та італійка Алісія Вольпі.

Українка Анастасія Московська програла в 1 / 16 фіналу француженці Аніті Блазі, яка у результаті завоювала срібну нагороду. Олександра Сінюта програла в 1 / 32 фіналу, пройшовши попередній тур лише з одним поразкою і опинившись на 16-тому місці в класифікації, вона програла англійкою Елізабет Нг. Катерина Деордіева не вийшла з попереднього туру змагань і зайняла у підсумку 77 місце.

За матеріалами СпортОнлайн

Зараз ви читаєте новину «Фехтування. Харлан стала чотириразовою чемпіонкою світу серед юніорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути