субота, 02 квітня 2011 16:03

Федоришин просив вибачення у суперників, Говоров дав Кличку потримати свою нагороду

Федоришин просив вибачення у суперників, Говоров дав Кличку потримати свою нагороду

Цього тижня, в останній день березня, Національний олімпійський комітет назвав імена "Героїв спортивного року-2010". Церемонія нагородження пройшла у Київському національному академічному театрі оперети. Переможців обирали серед трьох претендентів у 12 номінаціях.

"Молодой человек, а что здесь происходит", - запитує бабуся одного з журналістів.

"Сьогодні нагороджують найкращих спортсменів минулого року", - відповідь хлопця очевидно розчарувала бабусю.

Біля театру постелили червону доріжку. По боках прилаштувалися оператори з відеокамерами та бажаючі подивитися на зірок спорту. Початок церемонії запланований на шосту годину вечора, але починаються на 40 хвилин пізніше.

Цього вечора у залі театру, мабуть, було більше зірок, ніж на небі. Серед загального натовпу особливо виділялися Віталій Кличко, Олександр Волков та брати Вірастюки.

"Я постараюсь когось сьогодні нагородити, - каже нам Кличко-старший. - У першу чергу потрібно привітати наших спортсменів, які повернулися з І Юнацьких Олімпійських ігор, потиснути їм руку і побажати привести нагороди з дорослої Олімпіади."

У залі Віталій сідає поруч з президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом. Починається церемонія з привітань офіційних осіб — Ганни Герман, Миколи Томенка та Равіля Сафіулліна. "Нам є ким пишатися" - з такими словами президент НОК Сергій Бубка відкриває урочистий вечір. До речі, п'ятий за рахунком.

"Слава легонькой и легкой атлетике", - сказав зі сцени Валерій Борзов. Цього вечора його визнали найкращим спортивним організатором року.

Плавчині в інвалідному візку Ганні Єлісаветській весь зал аплодував стоячи. Дівчина отримала спортивного Оскара у номінації "Сильні духом" (паралімпійські види спорту).

Чоловічу збірну України з шахів, переможця 39-ї Всесвітньої шахової Олімпіади, нагороджували Роман Вірастюк та його "маленький" брат Василь. Так найсильнішу людину світу-2004 року представили ведучі церемонії.

Віталій Кличко дотримав слова і вийшов на сцену для нагородження Андрія Говорова. 19-річний плавець переміг у номінації "Олімпійська надія України".

"Постараюся на Олімпіаді в Лондоні завоювати стільки медалей, скільки здобув у Сінгапурі", - обіцяє дворазовий чемпіон І Юнацьких Олімпійських ігор.

Говорову дарують куртку олімпійської збірної України. Щоб витягнути її з пакету і показати присутнім у залі, Андрій дає Кличку потримати свою нагороду.

"У Сінгапурі мої російські колеги казали, що наша форма, нарешті, може конкурувати з їхньою." - каже плавець, демонструючи курточку. Здається, Говорову буде в ній тіснувато.

Поки Андрій говорить, Віталій знову допомагає молодому спортсмену — запаковує курточку назад в пакет.

Вперше найкращих спортсмена і спортсменку назвали одночасно. Ними стали Василь Федоришин, срібний призер чемпіонату світу, бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби (60 кг) та Інна Осипенко-Радомська, чемпіонка та срібна призерка чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное (байдарка-одиночка). Обоє отримали по седану "Хюндай Елантра" від Благодійного фонду Бориса Колесникова.

"Прошу вибачення у своїх друзів Армена та Георгія.", - звертається Василь до Варданяна та Зантараї, які також претендували на перемогу у номінації. До речі, 31 березня, Федоришину виповнилося 30 років.

Для Осипенко-Радомської свято стало подвійним. Її тренер та чоловік, Дмитро Радомський, став найкращим тренером року.

Під кінець вечора стався конфуз. Під час виступу Алли Кудлай апаратура вперто відмовлялася працювати. Співачка не розгубилася і потішила присутніх акапельним співом. Особливо всім сподобалася пісня про корову.

Крім Кудлай для спортсменів співали Катерина Бужинська, Петро Чорний, Ігор Демарін, Дмитро Каднай та гурт SMS.

Зараз ви читаєте новину «Федоришин просив вибачення у суперників, Говоров дав Кличку потримати свою нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути