Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 12:40

Євро-2012 прийматимуть Україна та Польща

Євро-2012 прийматимуть Україна та Польща

Сьогодні у Кардіффі виконком УЄФА назвав країну, яка прийматиме у 2012 році чемпіонат Європи. Перемогла заявка України та Польщі.

На проведення турніру у фінальному турі претендували також Італія та Угорщина з Хорватією. Саме ці три заявки півтора роки тому обрав виконком УЄФА.

За цей час представники УЄФА відвідали країни-претенденти. Перевагами Італії були досвід проведення подібних турнірів та розвинена інфраструктура. Серед недоліків називали літній корупційний скандал у місцевому футболі та проблему безпеки на стадіонах.

На користь Угорщини та Хорватії говорили географічне розташування й близькість між містами, а от недоліки були більш значні. Це протести в Угорщині з закликами "Геть Євро-2012", політичні заворушення у Будапешті та слабкі зв"язки між країнами.

Головною перевагою заявки України та Польщі було прагнення УЄФА розширюватися на схід. Саме це у своїх прогнозах найчастіші відзначала більшість спеціалістів. Крім того, Східна Європа ніколи не отримувала турнір такого рангу. Важливу роль відіграла і підтримка президента ФІФА Йозефа Блаттера та президентів обох країн, а також

фінансові вливання під Євро-2012. Серед недоліків фігурували зимовий скандал у Польщі, коли міністр спорту відсторонив президента місцевого футбольного союзу. Нестабільна політична ситуація в Україні. Недостатньо розвинена інфраструктура та велика відстань між містами обох країн.

Ще до визначення переможця колишній президент Польщі Лех Валенса написав листа підтримки нашої заявки Мішелю Платіні. У ньому, зокрема, зазначалося наступне.

- Якби Польща і Україна отримали право на проведення чемпіонату Європи, це було б чітким сигналом, що зміни та події, які відбувалися на Сході континенту протягом минулих п"ятнадцяти років, відзначені й оцінені Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 прийматимуть Україна та Польща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути