четвер, 30 липня 2009 13:50

Євро-2012. Харків поліпшує готельну інфраструктуру

Євро-2012. Харків поліпшує готельну інфраструктуру

Харків успішно виконує зобов"язання з підготовки міста до прийняття матчів фінальної частини Євро-2012. Нагадаємо, Харків знаходиться в числі українських міст, які до 30 листопада повинні виконати ряд вимог, поставлених УЄФА. Одне з них стосується наявності сертифікованих готелів, і в цьому напрямі Харків досягає успіху.

Так, днями був отриманий сертифікат відповідності на перший у місті 5-зірковий готель, повідомляє "Міський Дозор" з посиланням на мера Харкова Михайла Добкіна. "Ми з вами крок за кроком, всі разом наближаємо той день, коли Харків офіційно буде названий містом, де пройдуть матчі Євро-2012", - сказав мер. Сертифікат отримав "Сан Лайт готель", на 38 номерів.

Нагадаємо, відсутність 5-зіркових номерів є одним з ключових питань і мало не єдиною проблемою в підготовці міста до Євро-2012. Місто гарантувало УЄФА вирішити її шляхом споруди нових готелів і поліпшенням категорії тих, що існують.

В цілому ж вимоги УЄФА до Харкова по готелям такіі: 5 зірок - 1240 номерів; 4 зірки - 1315 номерів; 3 зірки - 210 номерів. До доповнення 2 Державних цільових програм: 69 об"єктів розміщення на загальну кількість 4 389 номерів. До об"єктів розміщення включено також 6 готелів Полтави загальною кількістю 260 номерів.

Додамо, що слідом за "Сан Лайт готелем" ще 3 готелі Харкова пройшли сертифікацію: "Мир" ("4 зірки", 200 номерів), "Баден-Баден" ("4 зірки", 38 номерів), "Теремок" ("3 зірки", 22 номери). Відзначимо, що в останньому готелі ведеться добудова з подальшим переходом у категорію "4 зірки". Крім того, продовжується робота по пошуку можливостей будівництва нових готелів.

Згода на участь у проекті з розміщення "сім"ї УЄФА" дав ресторанно-готельний комплекс "Урарту", який має всі умови для організації прийому гостей. Зараз ведеться будівництво нового корпусу готелю. Цей об"єкт найближчим часом підпише угоду з офіційним туроператором Євро-2012 компанією "TUI Travel Plc" на надання послуг з тимчасового розміщення.

Всього, станом на 29 липня 2009 р., до підготовки матчів Євро-2012 у м. Харкові залучено 70 об"єктів готельної інфраструктури, з них за категоріями:

5 зірок - 1

4 зірки - 12

3 зірки - 7

2 зірки - 2

1 зірка - 2

без категорії з сертифікатом - 5

без категорії - 26

готелі, що будуються, - 15 (13 об"єктів у Харкові і 2 в Харківській області).

Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Харків поліпшує готельну інфраструктуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути