Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 17:00

До Євро-2012 в Україні посилюється протиповітряна оборона

До Євро-2012 в Україні посилюється протиповітряна оборона

В Україні особлива увага приділяється вдосконаленню системи протиповітряної оборони об"єктів з урахуванням проведення Євро-2012.

Про це сьогодні, 29 липня, повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак на прес-конференції, яка відбулася у Вінниці напередодні Дня Повітряних Сил Збройних Сил України, інформує прес-служба Міністерства Оборони України

"Впродовж п"яти років існування Повітряних Сил постійно проводяться комплексні міжвидові командно-штабні навчання військ в умовах, максимально наближених до реальних", - додав він.

Як було відзначено, це, зокрема, навчання Реакція-2005, Чисте небо-2006, Артерія-2007, Рішуча дія-2008, Морський вузол-2008.

"Успішно проведена бойова стрілянина підрозділів зенітних ракетних військ на українському полігоні Чайка і російських полігонах Телемба і Ашулук, пуски ракет класу повітря-повітря, бомбометання авіаційними екіпажами", - констатував генерал-полковник Іван Руснак.

За словами командувача, проведення практичних заходів бойової підготовки характеризується одночасним застосуванням підрозділів усіх видів Повітряних Сил - авіації, зенітних ракетних і радіотехнічних військ - у тісній взаємодії з підрозділами інших видів.

Також генерал-полковник Іван Руснак відзначив, що в командуванні Повітряних Сил налагоджена чітка система постійної взаємодії пунктів управління чергових сил і суб"єктів боротьби з повітряним тероризмом.

"Сьогодні особлива увага приділяється вдосконаленню системи протиповітряної оборони об"єктів з урахуванням проведення Євро-2012. Для адекватного і своєчасного реагування на можливі загрози з повітря до кінця року чергові сили з протиповітряної оборони України будуть привернуті до загальної системи НАТО за обміном даними про повітряну обстановку", - повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак.

uaSport.net

Зараз ви читаєте новину «До Євро-2012 в Україні посилюється протиповітряна оборона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути