Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2009 17:04

Харків готується до Євро-2012 найкраще

Із чотирьох українських міст лише Київ має все необхідне, аби приймати матчі Євро-2012. Про це заявив у Польщі президент УЄФА Мішель Платіні. Та й то столиця ще не готова до фінального матчу турніру.

Донецьк, Львів та Харків приймуть матчі групового етапу лише за дотримання певних вимог. Ідеться про будівництво стадіонів, аеровокзалів, злітно-посадкових смуг, готелів, доріг у містах і шляхів міжміського сполучення. Також необхідно налагодити медичне та культурне обслуговування тощо. Остаточне рішення щодо міст Євро-2012 ухвалять на засіданні виконкому УЄФА в грудні на португальському острові Мадейра.

Радник Комітету громадського контролю Євро-2012 Андрій Капустін, 52 роки, вважає, що приводів для паніки й занепокоєння щодо підготовки до першості Європи немає. Хоча позиція УЄФА правильна — українських чиновників, котрі відповідають за чемпіонат, треба весь час підганяти.

— Заяви Платіні до нас надійшли в інтерпретації російських інформагентств, — зауважує він. — А вони не втрачають нагоди "вкусити" Україну. Швидше за все, це ідеологічна атака. Я досі не маю точного перекладу слів Платіні.

На думку Капустіна, найшвидше готується до першості Європи Харків. Там практично все роблять із випередженням графіка. Стадіон "Металіст" уже в серпні прийматиме матчі чемпіонату України. Ударними темпами споруджують термінал аеропорту, готова навчально-тренувальна база, яка зможе прийняти одну з команд Євро-2012. Усю гостьову зону навколо стадіону реконструюють коштами генерального інвестора, президента компанії DCH Олександра Ярославського.

У Донецьку вже функціонує новий сучасний стадіон, але повільно будується термінал аеропорту. У Львові стадіон лише почали будувати.

— У Києві ситуація не найкраща, — зауважує Андрій Капустін. — Навколо аеропорту в Борисполі та стадіону постійно виникають спекуляції й нездорова метушня. Столична влада ніяк не може домовитися з власниками п"ятизіркових готелів, щоб вони підписали угоди з туроператором УЄФА. При цьому намагаються перевести стрілки на Федерацію футболу і Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «Харків готується до Євро-2012 найкраще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути