понеділок, 22 вересня 2008 16:23

Євро-2008 зібрав півмільйона євро на протези

Проведення чемпіонату Європи з футболу 2008 року дозволило зібрати більше півмільйона євро для жертв протипіхотних мін в Афганістані.

Такий підсумок кампанії "Забий гол для Червоного Хреста", послом якої виступав півзахисник "Манчестер Юнайтед" і збірной Португалії Кріштіану Роналду. Всього в ході Євро-2008 16 сильними збірними континенту було забито 77 м"ячів. Тим самим 308 тис. євро було отримано тільки від УЄФА, який обіцяв жертвувати 4000 євро за кожен гол.

Більш 200 тис. євро були зібрані фанатами, які взяли участь в кампанії, що широко розгорнулась в інтернеті. Гуманітарним чемпіоном континенту завдяки 10 забитим голам і щедрості своїх уболівальників стала збірна Німеччини, на другому і третьому місцях фінішували іспанці і голландці.

"Афганістан випробовує велику потребу, - сказав голова програми Червоного Хреста з допомоги інвалідам війни в Афганістані Алберто Кайро. - На жаль, кількість людей, постраждалих від протипіхотних мін або що втратили кінцівки, величезна.

Завдяки щедрості футбольних вболівальників більше 3500 людей з тих 15 тисяч, які приходять за підтримкою в наш центр протезування, отримають допомогу".

Кампанія "Забий гол для Червоного Хреста" проводилася в рамках спільної добродійної програми УЄФА і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Зібрані кошти будуть витрачені на протези і реабілітаційні програми, що дозволить жертвам військових дій повернути втрачений смак до повноцінного життя, повідомляє РІА "Новини" з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

mail.ru
Зараз ви читаєте новину «Євро-2008 зібрав півмільйона євро на протези». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути