четвер, 02 липня 2009 15:43

Єлизавета ІІ відвідає Вімблдон вперше за 32 роки

Єлизавета ІІ відвідає Вімблдон вперше за 32 роки

Королева Великобританії Єлизавета ІІ може відвідати фінальний матч Вімблдону, який відбудеться 5 липня в Лондоні, якщо в ньому зіграє головна надія країни, шотландець Енді Мюррей.

Про це повідомляє газета The Sun, посилаючись на представника Букингемського палацу. Ніяких офіційних заходів 5 липня у королеви не буде, так що перешкодити її візиту може лише невдача Мюррея на шляху до фіналу.

Востаннє Єлизавета ІІ вшанувала турнір своєю увагою 32 року назад - у 1977 році, коли вона з Королівської ложі спостерігала за грою англійки Вірджинії Вейд у фіналі жіночої сітки.

До речі, це був останній випадок в історії Вімблдону, коли титул дістався представникові Великої Британії. У чоловічій частині турніру справи йдуть ще гірше - останнім "господарем" Вімблдону, який його виграв, був Фред Перрі у далекому 1936 року.

Коли Мюррей вийшов в 1/8 фіналу турніру, обігравши серба Віктора Троїцкі. Після цього матчу Єлизавета Друга пішла на незвичайний крок - вона відправила тенісистові лист, в якому побажала Енді успіхів. Мюррей, за власними словами, був здивований і невимовно задоволений.

У півфіналі Вімблдону Мюррей зіграє зі своїм тезкою Ендді Роддіком (США).

За матеріалами NEWSru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ відвідає Вімблдон вперше за 32 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути