неділя, 08 листопада 2009 16:58

Експерти УЄФА назвали "Донбас Арену" занадто хорошою

Експерти УЄФА назвали "Донбас Арену" занадто хорошою

У делегації, що інспектувала "Донбас Арену", був також керівник українського оргкомітету Євро-2012 Маркіян Лубківський. Він поділився своєю думкою про побачене з кореспондентом медіацентру.

- Перебування на стадіоні залишило у експертів УЄФА незабутні враження. Іншими словами, сьогодні в Європі важко знайти аналог донецької арени. Для її оцінки навіть знайдено нове визначення - "занадто хороша". Думаю, це найкраща характеристика рівня самої споруди, її функціональній готовності. Така загальна думка як представників УЄФА, так і українського організаційного комітету. Його, звичайно, не можна сприймати як офіційне. Швидше, воно емоційне. Але оцінка повністю відповідає стану справ.

Під час візиту проводився не тільки огляд "Донбас Арени", але і обговорювалися конкретні заходи, які здійснюватимуться тут, якщо Донецьк прийме Євро-2012. Не потрібно забувати, що окрім наявності такого прекрасного стадіону необхідна відповідна міська інфраструктура: аеропорт, суспільний транспорт, готелі. Хочу відзначити, що Донецьк досяг великого прогресу в цих питаннях, проте потрібні ще серйозні зусилля по активізації робіт. Причому ще до моменту ухвалення УЄФА в грудні остаточного рішення по місцях проведення Євро-2012. У разі ж підтвердження участі Донецька в європейському футбольному форумі, "Донбас Арена" зможе прийняти його на найвищому рівні.

Медіацентр "Донбас Арени"

Зараз ви читаєте новину «Експерти УЄФА назвали "Донбас Арену" занадто хорошою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути