Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 17:25

Екс-гірники радять "Шахтарю" забити швидкий гол

Екс-гірники радять "Шахтарю" забити швидкий гол

Зовсім скоро донецький "Шахтар" і московське ЦСКА зійдуться в битві на полі "Олімпійського" за путівку в чвертьфінал розіграшу Кубка УЄФА. Напередодні своїми прогнозами з приводу результату вирішального протистояння поділилися ветерани "гірників".

Валерій Кривенцов, нападаючий і півзахисник "Шахтаря" 1991-2001 рр.:

— Хлопцям потрібно постаратися з перших хвилин відсунути гру від своїх воріт. Потрібен швидкий гол. Але знову ж таки, бігти не куди попало, а обережно. І дуже якісно підійти до реалізації гольових моментів. Думаю "Шахтар" виграє, але рахунок не беруся передбачити. Хотілося б, щоб результат був таким, який дозволив би нашій команді пройти в чвертьфінал. Мені чомусь здається, що рахунок буде 2:1 або 3:1 на нашу користь.

Хочу звернути увагу на те, що в армійців оборона не дуже швидка, але досить досвідчена. Брати Березуцькі, Ігнашевіч — хлопці досить рослі, тому на другому поверсі з ними упоратися досить складно. А ось за рахунок швидких "стіночок" перед штрафним майданчиком, а також активного підключення наших флангів можна досягти результату.

Срна, Рац або Шевчук можуть зробити настільки вивірену передачу в штрафний майданчик суперника, що з нею не впораються найпотужніші захисники. До того ж, у нас і Гладкий, і Селезньов прекрасно можуть поборотися на другому поверсі. Багато що залежатиме і від стану поля. До речі, синоптики завтра обіцяють дощ. Якщо поле буде слизьким, то потрібно частіше користуватися далекими ударами по воротах.

Юрій Дегтерьов, воротар "Шахтаря" 1967-1983 рр.:

— Упевнений, завтра буде бій! Нічиєї, звичайно ж, не буде. Одна з найсильніших сторін обох команд — воротарська позиція. Але в ЦСКА один воротар, а в "Шахтарі" — три, практично рівноцінних. Але непереможних воротарів не буває. Потрібно більше бити по воротах. А для цього потрібно атакувати. Але і про захист забувати не варто. В цьому плані ЦСКА легше, бо нам потрібно неодмінно забивати. Вважаю, що обіграти рослих, потужних захисників "армійців" наші хлопці зможуть за рахунок стартової швидкості.

Геннадій Орбу, півзахисник "Шахтаря" 1992-2001 рр.:

— Поза сумнівами, гра вийде важкою як для "Шахтаря", так і для ЦСКА. Найголовніше для нас — не пропустити. Чесно кажучи, не розумію, навіщо таку велику паніку підняли з приводу того, що завтра не зможе зіграти Діма Чигринський. Все-таки в захисті грає не один Діма, а десять чоловік плюс воротар. Думаю, в "Шахтарі" вистачає кваліфікованих футболістів, щоб замінити одного гравця. А в тому, що ми заб"ємо, я не сумніваюся. Потрібно дуже строго зіграти в обороні. Що стосується підсумку зустрічі, то, думаю "Шахтар" виграє з рахунком 2:0.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Екс-гірники радять "Шахтарю" забити швидкий гол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути