неділя, 29 травня 2011 16:44

Едвін ван дер Сар став найстаршим учасником фіналів Ліги чемпіонів

Едвін ван дер Сар став найстаршим учасником фіналів Ліги чемпіонів

Голкіпер англійського "Манчестер Юнайтед" Едвін ван дер Сар після поразки від іспанської "Барселони" у фіналі Ліги чемпіонів розповів, що для успішного завершення професійної кар'єри йому "не вистачило однієї вдалої гри", повідомляє прес-служба УЄФА.

Вирішальний матч Ліги чемпіонів сезону-2010/11 відбувся у суботу на полі лондонського стадіону "Вемблі" і завершився перемогою "Барселони" з рахунком 3:1. Для воротаря "МЮ" Едвіна ван дер Сара матч на "Вемблі" став останнім у спортивній кар'єрі.

Підсумувавши свою професійну кар'єру, дворазовий переможець Ліги чемпіонів у складі "Аякса" (1995) та "Манчестера" (2008) ван дер Сар зазначив, що для успішного завершення кар'єри футболіста йому "не вистачило однієї вдалої гри".

Голландський воротар поскаржився на те, що манкуніанцям не вдалося першими відкрити рахунок у фіналі Ліги чемпіонів, і зізнався, що другий гол "Барселони" став ударом для його команди.

"Сумно, що першими забили вони. Було б куди краще, відкрий рахунок ми. Можливо, це змінило б долю матчу. З точки зору психології, відігратися було дуже важливо. Результат 1:1 до перерви нас цілком влаштовував, але через десять хвилин після початку другого тайму вони забили знову, що стало для нас серйозним ударом", - зазначив голкіпер.

Перед фіналом гравці "Манчестер Юнайтед" стверджували, що цього разу краще готові до зустрічі з "Барсою", ніж у 2009 році (0:2).

"Суперник показав чудову гру, але ми були готові до цього і намагалися його зупинити. У перші 20 хвилин все було в порядку. Ми піддали каталонців пресингу і протрималися на 15 хвилин довше, ніж в Римі", - зазначив ван дер Сар.

Ван дер Сар, зігравши з каталонською "Барселоною", став найстаршим учасником фіналів головного єврокубкового турніру.

У згаданому поєдинку з каталонцями голландський голкіпер зіграв у віці 40 років.

Попередній віковий рекорд становив 38 років - саме в такому віці легендарний капітан італійського "Мілана" Паоло Мальдіні взяв участь у фіналі Ліги чемппіонів-2006/07.

Зараз ви читаєте новину «Едвін ван дер Сар став найстаршим учасником фіналів Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути