вівторок, 09 жовтня 2007 09:04

Джонс повернула п"ять медалей сіднейської Олімпіади-2000

Американська легкоатлетка Меріон Джонс, яка зізналась у вживанні допінга, повернула всі медалі, завойовані нею у 2000 році на Олімпіаді в Сіднеї, інформує www.lenta.ru.

Джонс в Сіднеї завоювала три золоті і дві бронзові медалі, проте кілька днів тому знаменита бігунка публічно призналася у вживанні допінга, зокрема, і під час Олімпіади 2000 року.

Представники Олімпійського комітету США 8 жовтня повідомили, що бігунка повернула їм всі п"ять медалей, отриманих під час Ігор в Сіднеї. Меріон Джонс на тій Олімпіаді була визнана кращою в індивідуальних забігах на 100 і 200 метрів. Ще одну золоту медаль вона завоювала в командній естафеті на 4 по 400 метрів. "Бронзу" в Сіднеї Меріон Джонс отримала за стрибки в довжину і командну естафету 4 по 100 метрів.

За твердженням спортсменки, заборонені препарати її примушував приймати тренер Тревор Грем, який заявляв, що це не допінг, а льняне масло. Про те, що багато легкоатлетів, що завоювали нагороди в Сіднеї, вживали допінг, стало відомо після того, як в 2003 році глава лабораторії BALCO, яка виробляла стероїди, повідомив слідство, хто із спортсменів купував заборонені препарати.
Зараз ви читаєте новину «Джонс повернула п"ять медалей сіднейської Олімпіади-2000». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути