понеділок, 14 січня 2019 11:09

Двоє українців виступили проти усіх

Лижне двоборство або північна комбінація, що складається із стрибків із трампліну та лижних гонок, є для українців абсолютно екзотичним видом спорту. Якщо лижні гонки чи біатлон ще можна провести на одній із баз у Карпатах, то для лижного двоборства потрібен трамплін міжнародного стандарту, яких в Україні не існує. Тож наших майстрів літання на лижах можна побачити лише по телевізору. На відміну від "чистих" стрибунів, які не потрапляють у змагання Кубка світу, наші двоєборці є цілком конкурентоздатними. Особливо це стосується Віктора Пасічника, який періодично потрапляє у залікову зону на змаганнях найвищого рівня, а на чемпіонатах світу та Олімпійськихі грах, де менше учасників із країн-лідерів, здатен поборотися за "тридцятку". Принаймні, на змаганнях останньої Олімпіади Віктор був 24.

Ми зустрілися з ним і другим учасником української команди Дмитром Мазурчуком в італійському Валь ді Фіємме, де проходить черговий етап Кубку світу. Найперше, не шукайте цієї назви на мапі. Валь ді Фіємме – це долина між горами неподалік відомих лижних курортів. Об'єкти спортивної структури розкидані на відстані 5- 10 км один від одного. Стрибуни з трампліну, наприклад, змагаються у Предаццо, а лижники - у Лаго ді Тесоро. Тепер там немає снігу, проте він є не лише на стадіонах, а й вздовж річки на понад 15 км тягнеться повноцінна лижна траса із штучного снігу, де кожен охочий може бігати скільки завгодно. Що дивує українця – ніхто цією трасою не їздить джипами, ніхто не псує просто так, як робили би у нас. От якби таку трасу зробили десь у одному із лісопарків під Києвом, що зовсім нескладно і недорого! На цих трасах і на дитячих трамплінах щодня тренуються тисячі дітей різного віку. І при цьому наші хлопці з Кременця, які й близько не мають таких умов, на рівних змагаються із італійцями!

Після гонки Віктор сказав, що спробує виступити вдало у подальших стартах, а головною метою назвав чемпіонат світу в австрійському Зеєфельді

Першим стартом була індивідуальна гонка після стрибків із 135-метрового трампліну. Мазурчук, на жаль, не подолав кваліфікацію у стрибках, а Пасічник, який на тренуваннях летів за 110 м, у змаганнях не дострибнув до 100-метрової позначки і тому втратив шанси у гонці. Проте він її таки пробіг, показавши на лижні 36-й результат.

Після гонки Віктор сказав, що спробує виступити вдало у подальших стартах, а головною метою назвав чемпіонат світу в австрійському Зеєфельді, де прагнутиме потрапити до 20-ку найкращих. Загалом наш спортсмен почувається своїм у компанії світових лідерів, хоча умови для підготовки (наша команда готувалася цьогоріч у Словенії, де не було снігу) має набагато гірші. Наші хлопці склали дуже позитивне враження. Видно, що вони вірять у себе й у свій успіх.

Наступного дня був командний спринт, де у стрибках здивував Дмитро Мазурчук: юний спортсмен випередив свого товариша за командою, відлетівши на 110 м! Це дало українцям шанс у спринтерській естафеті, куди спортсмени, помінявши форму взуття та лижі, відправились за 10 км на лижний стадіон. Перед стартом наші мали відставання від лідерів-норвежців у 2.27, і 16 позицію, маючи попереду чехів та американців, які теж базуються у Словенії. У хвилині та 15 секундах позаду стартували росіяни. На жаль, нашим хлопцям не вистачило швидкісної готовності, вони відстали на коло від переможців - команди Норвегії та першого та другого складу Німеччини. Як результат - 18 місце.

Автор: Микола НЕСЕНЮК
 
Автор: Микола НЕСЕНЮК
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвезькі лижники таки втекли від росіян

Уболіваємо за 2 українців на вихідних під час трансляцій Євроспорту.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців виступили проти усіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути