вівторок, 12 червня 2012 21:42

"Два швидкі голи вирішили долю матчу" - Венглинський про Чехію з Грецією

"Два швидкі голи вирішили долю матчу" - Венглинський про Чехію з Грецією
На думку Венглинського, шанси у греків на вихід із групи тепер зовсім плачевні. Фото: dynamo.kiev.ua

Перемогу збірної Чехії над Грецією на Євро-2012 забезпечили два голи, забиті за перші п'ять хвилин поєдинку.

Саме вони, на думку колишнього форварда київського "Динамо" та "Дніпра" Олега Венглинського, стали визначальними в цьому матчі.

Про це український футболіст сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Очікував, що Греція переможе, тому що з поляками, особливо в другому таймі, показали дуже гарний футбол, - говорить Венглинський. - Та й у психологічному плані вони мали певну перевагу, оскільки зуміли уникнути поразки з Польщею, на відміну від чехів, які без шансів програли Росії. Однак, пропустивши на перших хвилинах два голи, зрозуміло, що грекам відігратися вже було дуже важко".

Тобто можна сказати, що два швидкі голи вирішили долю матчу?

"Саме так. Після тих голів уже все було зрозуміло в цьому матчі. Хоча й Чех подарував якусь надію, освіжив трохи матч, проте греки не показали тієї гри, в яку вони вміють грати. Почали використовувати якісь навали на ворота, хоча зазвичай ніколи такого не роблять. А тут увесь другий тайм лупили вперед, довгими передачами закидали м'яч на форвардів, що їм взагалі не притаманно. Словом, не зуміли вони перелаштуватися. І, я думаю, що шанси в них тепер зовсім плачевні на вихід із групи".

Що зумовило ці швидкі голи на перших хвилинах матчу? Це зарядженість чехів, чи, можливо, недооцінка суперника з боку Греції?

"Не можна сказати, що тут мала місце недооцінка. Це чемпіонат Європи. Усі прекрасно розуміють, що в перші хвилини треба бути максимально уважними. Тому що, коли на початку матчу пропустиш, то далі буде важко будь-якій команді. З чим це пов'язано, важко сказати".

Шансів вийти з групи в Чехії тепер, очевидно, більше, ніж у Греції?

"Звичайно, більше шансів у чехів. Останній тур вони грають із поляками. Сьогодні також ще дуже цікаво як зіграють Польща й Росія. Якщо поляки не зуміють зачепитися за очки, то це надасть перевагу Чехії. Якщо ж поляки здобудуть очки, то дуже цікавим буде останній тур у цій групі. Плюс до того Греція матиме шанси, обігравши збірну Росії. Словом, закручується інтрига. Якби Греція сьогодні перемогла, то це була б дуже хороша заявка на вихід із групи. А так у них тепер лише одне очко й дуже мало шансів".

Нагадаємо, збірна Чехії реабілітувалася за ганебну поразку від росіян у першому своєму матчі на Євро-2012, обігравши в другому турі групи А збірну Греції з рахунком 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Два швидкі голи вирішили долю матчу" - Венглинський про Чехію з Грецією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути