Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 15:41

Два клуби англійської Прем"єр-ліги залишились без спонсорів

Завтра в рядовому матчі англійської Прем"єр-ліги зустрінуться "Вест Хем Юнайтед" і "Вест Бромвіч Альбіон".

Здавалося б, немає нічого незвичайного в матчі в кращому разі середняків чемпіонату, яких об"єднує хіба що слово West (захід), яке присутнє в назві обох клубів. Проте, матч між "Юнайтед" і "Альбіоном" може стати по-своєму унікальним, оскільки обидва клуби вийдуть на полі в чистих від реклами футболках.

І це буде зовсім не через протест, а по скрутній економічній ситуації. У "Вест Бромвіча" закінчився контракт з оператором стільникового зв"язку T-mobile, що діяв останні чотири роки, а у "Юнайтед" і зовсім спонсор, що розмістив свій логотип на футболках гравців команди, збанкрутів. Британський туроператор XL підписав з "молотобійцями" трирічний контракт, по якому клубу належала кругленька сума у вигляді 2.5 мільйонів фунтів в рік, але не в змозі виконувати узяті фінансові зобов"язання.

Те, що трапилося надзвичайно стурбувало керівників, контролюючих першість Прем"єр-ліги, оскільки всі клуби є не просто командами, а економічними одиницями, які повинні вносити свій внесок в процвітання всього підприємства.

Крім того, боси "Вест Хема" намагаються вирішити питання про компенсацію вболівальникам, які раніше на цей сезон придбали фірмові футболки клубу з логотипом XL. Можливо, тепер не футболістів, а фанатів чекає обмін футболками?

До речі, ухвалення рішення на користь призначення Джанфранко Дзоли тренером "молотобійців" не в останню чергу пов"язано із спонсорським питанням. Італієць надзвичайно популярний в Лондоні і господарі "Вест Хема" сподіваються, що це їм допоможе швидко вирішити цю проблему.

Ну, а поки всі з цікавістю чекають виходу команд на полі, згадуючи досить давні часи, коли реклама ще не була рушійною силою футболу.

sport.com.ua
Зараз ви читаєте новину «Два клуби англійської Прем"єр-ліги залишились без спонсорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути