Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 11:39

Два грецьких клуби понизили в класі через "договорняки"

Два грецьких клуби понизили в класі через "договорняки"

догов

Два клуби вищого дивізіону грецького футбольного чемпіонату - "Кавала" і "Олімпіакос" (Волос) - вигнані у другий дивізіон через скандал з договірними матчами, постановила в четвер вранці грецька Суперліга.

Клуби "Кавала" і "Олімпіакос" з міста Волос (не пов'язаний безпосередньо з багаторічним чемпіоном Греції "Олімпіакосом "з Пірея) виведені в другу лігу, говориться в рішенні, поширеній після 16-годинного засідання правління ліги. Також клуби оштрафовані на 300 тисяч євро кожен.

Вигнання клубів пов'язане з анулюванням їх ігрових результатів в сезоні 2010-2011, в результаті чого вони опинилися на двох останніх місцях у турнірній таблиці. Таким чином, аутсайдери чемпіонату - Лариса і Пансерраікос - зможуть залишитися у вищій лізі.

Президенти обох команд Макіс Псоміадісом і Ахіллеас Беос довічно позбавлені права займатися футбольною діяльністю і оштрафовані на 90 тисяч євро кожен.

У червні грецька поліція оштрафувала більше 80 осіб за звинуваченням у масових договірних матчах. Серед підозрюваних були керівники команд, тренери, гравці, "чорні" букмекери, частина з них перебуває зараз під вартою.

Цього тижня Греція звернулася в УЄФА за допомогою в оздоровленні місцевого футболу. Тим часом влада пригрозили позбавити приватну футбольну Суперлігу права на проведення чемпіонату у вищому дивізіоні.

"Олімпіакос", що став п'ятим в минулому чемпіонаті грецької ліги, також бере участь в розіграші Ліги Європи, де пробився в третій кваліфікаційний раунд. Зустріч команди з Волоса з люксембурзьким "Діфферданжом" запланована на 28 липня.

Зараз ви читаєте новину «Два грецьких клуби понизили в класі через "договорняки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути