понеділок, 04 березня 2013 18:47

"Донбас" двічі забив ризькому "Динамо", але вилетів з Кубка Надії

"Донбас" двічі забив ризькому "Динамо", але вилетів з Кубка Надії
"Донбас" втратив шанси на Кубок Надії. Фото: hcdonbass.com

У неділю, 3 березня, незважаючи на перемогу в четвертому матчі серії проти ризького Динамо, ХК Донбас поступився суперникові дорогу до півфіналу Кубка Надії.

Нагадаємо, що "Донбас" виграв одну і програв дві гри ризького "Динамо", а тому був зобов'язаний перемагати в останній зустрічі. Не маючи права на помилку, донеччани подалися шукати щастя біля воріт суперника з перших же секунд двобою. Підопічні Артіса Аболса в якійсь мірі допомогли опонентові двічі порушивши правила. У першому випадку шайба опинилася в сітці воротах рижан, ледь на майданчик повернувся Екабс Редліхс. Терещенко та Дадонов вивели на ударну позицію Сергія Варламова. Ледь на лавку штрафників всівся Біезайс, як Дмитро Кагарлицький відправив другу шайбу у ворота Маріса Ючерса.

Цей рахунок донеччанам довелося утримувати після вилучень Бартуліса і Недороста, і до першої перерви рахунок на табло залишився незмінним. Другий період в чомусь нагадав аналогічний відрізок матчу напередодні. При тих же 2:0 на користь "Донбасу" донеччани, не без допомоги суперника, розлучилися з ініціативою і, стримуючи натиск суперників, покладалися на швидкі відриви. Втім, в ці хвилини воротар донеччан Кріс Холт якщо і вступав у гру, то не набагато частіше, ніж його колега у воротах навпроти.

У третій двадцятихвилинці гостям вдалося відіграти одну шайбу, завдяки вдалим діям Букартса. Із бажанням зрівняти рахунок, рижани за 38 секунд до кінця третього періоду замінили воротаря на шостого польового гравця, але врятувати становище не змогли. Таким чином рахунок в серії став рівним - 2:2 і за регламентом турніру переможця повинна була визначити серія булітів, яку краще провели рижани. Індрашіс і Букартс вивели "Динамо" до півфіналу кубка Надії.

Донбас (Донецьк) - Динамо (Рига) - 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Шайби: 1:0. Варламов (Дадонов, Терещенко) - 05:08, 2:0. Кагарлицький (Подхрадські) - 7:22-бол., 2:1. Букартс - 47:37

Донбас: Холт. Терещенко-Бартуліс, Кагарлицький-Недорост-Кашпар. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Варламов-Кііскінен. Перетягін-Коларж, Кочетков-Віртанен-Петтерссон. Пуйстола. Мартишко-Шалімов-Морозов.

Динамо: Ючерс. Галвіньш-Сотніекс, Карсумс-Щехура-Індрашіс. Редліхс К.-Редліхс Є., Букартс-Джеріньш-Джонсон. Лавіньш-Цібульскіс, Упітіс-Павлов-Мейя. Скворцов-Бічевскіс-Біезайс.

Серія буллітів: Кііскінен - ??повз, Індрашіс - гол, Кагарлицький - гол, Букартс - гол, Недорост - воротар.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" двічі забив ризькому "Динамо", але вилетів з Кубка Надії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути