Ексклюзиви
неділя, 03 березня 2013 15:01

Кубок Надії. "Донбас" програв ризькому "Динамо" в першій домашній грі
9

Фото: Фото: hcdonbass.com

Ризьке "Динамо", завдяки голу Пола Щехури в овертаймі, вийшло вперед у чвертьфінальній серії розіграшу кубка "Надії" проти "Донбасу".

У третьому матчі чвертьфінальної серії до трьох перемог донеччани знову забили першими. У Ризі це вдалося Клею Вілсону і Петеру Подхрадські, а в Донецьку Ренді Робітайл вивів на вирішальний кидок Дмитра Кагарлицького. Атака вийшла блискавичною, широкою і результативною. Рижани мали кілька шансів виправити становище, але ні в рівних складах, ні в більшості, після вилучення Петтера Віртанена, підопічні Артіс Аболса забити в першому періоді не змогли. Відмінний шанс відзначитися мав Сергій Варламов, але втікши до воріт "Динамо", не зміг позбутися від опікуна і завдати разючого кидка.

Друга шайба Дмитро Кагарлицького додала впевненості гравцям ХК "Донбас", які двічі вистояли в меншості і були близькі до того, щоб збільшити перевагу в більшості. Рахунок до кінця двадцятихвилинки залишився незмінним, але змінився склад господарів майданчика, ряди яких залишив Ренді Робітайл. Болісний силовий прийом проти канадця не дозволив нападнику продовжити матч. На кілька хвилин гру залишив і Оскарс Бартуліс.

Латиш повернувся в гру після другої перерви, Робітайл в першій ланці замінив Віртанена, а в третю ланку перемістився Петтерссон. Перестановки не послабили атакуючий потенціал донеччан, але в обороні господарі майданчика зіграли не так впевнено, як у попередніх періодах, дозволивши супернику зрівняти рахунок зусиллями Букартса і Павлова. Протистояння перейшло в овертайм і за 9 секунд до його завершення перемогу рижанам приніс Пол Щехура. Таким чином, ризьке "Динамо" повело в рахунку в серії - 2:1.

"Донбас" (Донецьк) - "Динамо" (Рига) - 2:3 ОТ (1:0, 1:0, 0:2, 0:1)

Шайби: 1:0. Кагарлицький (Робітайл) - 02:56, 2:0. Кагарлицький (Бартуліс) - 20:34, 2:1. Букартс (Джеріньш, Джонсон) - 52:12, 2:2. Павлов (Упітіс, Мейя) - 54:47, 2:3. Щехура (Карсумс) - 79:52

"Донбас": Холт. Пуйстола-Бартуліс, Кагарлицький-Робітайл-Кашпар. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен. Перетягін-Коларж, Кочетков-Віртанен-Варламов. Морозов-Терещенко, Мартишко-Шалімов-Петтерссон.

"Динамо": Телльквіст. Сотніекс-Главіньш, Карсумс-Щехура-Індрашіс. Редліхс К.-Редліхс Є., Букартс-Джеріньш-Джонсон. Лавіньш-Цібульскіс, Упітіс-Павлов-Скворцов. Івананс-Бічевскіс-Біезайс. Мейя.

Зараз ви читаєте новину «Кубок Надії. "Донбас" програв ризькому "Динамо" в першій домашній грі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути