понеділок, 28 жовтня 2013 15:31

"Дніпро" має намір розбиратися з "Металістом" у Лозанні

"Дніпро" має намір розбиратися з "Металістом" у Лозанні
Стеценко: "Будемо заднім числом добиватися справедливості". Фото: fcdnipro.ua

Дніпропетровський "Дніпро" написав офіційний лист до Федерації футболу України (ФФУ) про порушення регламенту з боку харківського "Металіста" щодо гравців - легіонерів. "Металіст" всі звинувачення "Дніпра" спростовує.

Про це в ефірі Профутбол розповів гендиректор "Дніпра" Андрій Стеценко.

"Металіст цей регламент порушує. І те, що нам намагаються пояснити, що в минулому сезоні Дишленкович не був легіонером. На наш погляд, після того, як був прийнятий регламент, потрібно було провести ревізію всіх футболістів і сказати: "цей легіонер, це не легіонер" . І тоді не було б питань", - сказав Андрій Вікторович.

Він зазначив, що тепер "Дніпро" заднім числом відновлює справедливість.

"Ми написали лист на ім'я президента Федерації футболу України Анатолія Дмитровича Конькова, дали зрозуміти, що з цією практикою миритися не мають наміру. На його відкуп дали можливість роз'яснити це питання. Ми говорили, якщо не буде реакції, а її не було, ми будемо звертатися у вищі інстанції, аж до Лозаннського суду", - додав Стеценко.

Нагадаємо, останнім часом "Дніпро" і "Металіст " з'ясовували стосунки з "електричним" дербі, яке було зупинено. Команди повинні дограти матч, починаючи з другого тайму.

Нагадаємо, що після гри 3-го туру УПЛ з " Іллічівцем " виникли суперечки щодо того, чи порушив "Металіст " норми регламенту за кількістю легіонерів на полі. Пізніше віце -президент ФФУ заявив про т , що порушення регламенту не було, адже серб з українським паспортом Володимир Дишленкович не є зараз легіонером через те, що отримав громадянство до 1 червня 2012 року.

Перед матчем цих команд у чемпіонаті України від 6 грудня "Дніпро" попередив "Металіст" про можливий протест в разі виходу в очному матчі на полі Дишленковича , на що "Металліст" відповів закликом заробляти медалі на поле, заявивши: "Всі дії ФК Металіст знаходяться в суворій відповідності з законом і регламентом Федерації Футболу України та Прем'єр- Ліги, гіркий досвід порушення якого в плані кількості легіонерів був менше року тому саме у ФК "Дніпро". Конкретні документальні підтвердження та роз'яснення ФФУ - тому прямий доказ".

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" має намір розбиратися з "Металістом" у Лозанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути