понеділок, 07 жовтня 2013 17:33

"Металіст" просить ФФУ переглянути рішення про догравання матчу з "Дніпром"

"Металіст" просить ФФУ переглянути рішення про догравання матчу з "Дніпром"

Харківський "Металіст" звернувся в українську Прем'єр - лігу з проханням переглянути рішення про дограванні матчу "Дніпро" - "Металіст".

"Ми ще раз звертаємо увагу громадськості, Федерації Футболу та Прем'єр -ліги на неприпустимість подібних ситуацій - адже рішення про догравання матчу порушує Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професійних футбольних клубів України Прем'єр - ліга сезону 2013/2014 рр..

Зокрема, варто мати на увазі, що делегат матчу в своєму рапорті про сформовану ситуацію не згадував про будь-який форс - мажор, а, навпаки, чітко вказав, що працівники стадіону не змогли запустити систему резервного енергозабезпечення.

Також у заяві ПАТ ДТЕК Дніпрообленерго сказано, що проблем з електроенергією на підстанції, що забезпечує живлення стадіону, не було - проблема зосереджена виключно на стадіоні Дніпро -Арена, працівники якого не змогли забезпечити безперервне енергобеспеченіені від основного джерела, ні від резервного.

Рішення Дирекції Прем'єр -ліги про догравання матчу створює небезпечний прецедент, при якому повна непідготовленість стадіону і систем його енергозабезпечення - що є прямою відповідальністю клубу - господаря поля - не несе жодних наслідків, і може стати механізмом для маніпуляцій щодо футбольних матчів і їх результатів будь-якими командами в майбутньому", - сказано в заяві клубу.

У ФК "Металіст" відзначають, що відключення освітлення створило серйозну загрозу безпеки для учасників матчу, офіційних осіб та вболівальників, присутніх на стадіоні.

"Запалені фаєри і петарди створили загрозу виникнення пожежі на знеструмленому стадіоні. Крім цього, гостьовий сектор з уболівальниками ФК"Металіст" зазнав нападів з боку вболівальників ФК "Дніпро", і в темряві співробітники стадіону не могли припинити агресивну поведінку фанатів. Відключення освітлення стадіону могло спровокувати паніку серед багатотисячної аудиторії матчу і могло спричинити катастрофічні наслідки.

У зв'язку з цим, ФК "Металіст" звертається до КДК ФФУ і просить діяти в рамках Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професійних футбольних клубів України Прем'єр - ліга сезону 2013/2014 рр., на чіткому дотриманні якого ФК "Дніпро" наполягав перед проведенням матчу. ФК "Металіст" закликає органи футбольного правосуддя детально розібратися в ситуації, переглянути рішення Дирекції Прем'єр -ліги щодо матчу "Дніпро" - " Металіст" і не створювати небезпечний прецедент", - сказано в заяві "Металіста".

Нагадаємо, в неділю, 6 жовтня, центральний матч 12- го туру між "Дніпром" і "Металістом" був перерваний після першого тайму через відсутність освітлення. За рішенням української Прем'єр-ліги матч буде дограний починаючи з другого тайму.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" просить ФФУ переглянути рішення про догравання матчу з "Дніпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути