Ексклюзиви
пʼятниця, 25 жовтня 2013 00:30

"Динамо" одержало свою першу перемогу в Лізі Європи
9

Київське "Динамо" отримало свою першу перемогу у груповому турнірі Ліги Європи. Після програшу "Генку" та нічиєї з "Рапідом" кияни розгромили середняка чемпіонату Швейцарії "Тун" з рахунком 3:0.

Окрім згадування неприємної для "Динамо" історії 2005 року, коли "Динамо" поступилося швейцарцям у 2 раунді кваліфікації Ліги чемпіонів і вибуло з турніру, про нинішнього суперника київського клубу нічого і згадати. Зі складу нинішнього "Динамо" ту ганьбу пам`ятають лише Шовковський з Гусєвим. Щось подібне пережити нинішнє "Динамо" з теперішнім "Туном" не могло апріорі.

Команда з Швейцарії, при всій повазі до їх сиру та годинників - це не рівень єврокубків на даний момент. У матчі з "Динамо" гості зробили ставку на нічию, намагалися відсидітися в захисті, а отримали три голи, а могли ще й більше. За всю гру Шовковському не довелося жодного разу по-справжньому вступити у гру, а ударів у площину воріт "Динамо", мабуть, що й не було. Лише якась більш-менш інтрига біля воріт Шовковського з`являлася після кутових, але здебільшого це була легка розминка для Шовковського, щоб не заснув.

Отже, "Динамо" в цій зустрічі найголовніше було не начудити, як це було у Відні, і забити свої голи. Запрягали біло-сині довго,але поїхали. І не відомо чи пішли б на перерву підопічні Блохіна переможцями,але в Ярмоленка видався чудовий удар у 9-ку воріт "Туна" з метрів 22-х. Чимось відповісти "Динамо" гості не зуміли чи були не в змозі.

У другому таймі на полі повна перевага киян і моменти забити один за одним втрачають Ярмоленко та Ленс з Мбокані по кілька разів. Але все-таки Мбокані свій гол забив. На 60-ій хвилині Мбокані використав навіс з правого флангу Даніло Сілва і пробив головою у кут воріт.

Після 2:0 було зрозуміло, що "Тун" на два голи в цій грі не награє. А ось "Динамо" могло зробити рахунок розгромним і помста за 2005 рік була б більш смачною. А так лише 3:0. Причому третій гол у ворота швейцарців забив Олег Гусєв ціною травми і був змушений залишити поле, що не може не турбувати перед матчами збірної України в плей-офф до ЧС-2014.

"Динамо" ж своє завдання у грі з "Туном" виконало, якщо не на п`ять, то на чотири з плюсом. І лише тому, що суперник далеко не той, і рахунок не хокейний.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" одержало свою першу перемогу в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути