четвер, 15 березня 2012 11:39

Ді Маттео вистрибнув на руки Дрогба: "Челсі" вийшов в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів
14

Фото: Reuters

Клуб Романа Абрамовича швидко прийшов до тями після відставки Віллаш-Боаша. Виконуючий обов'язки тренера Роберто Ді Маттео зумів вдихнути в команду нове життя. Після безвольної гри в Італії в матчі-відповідь "Челсі" немов на крилах літав.

Щоравда, розбудив англійців не зовсім логічний гол Дрогба. До нього темп був млявим і, природно, не вистачало й гостроти обом командам. Коли ж рахунок став 2:0 - головою відзначився Террі, завівся і "Наполі". Гекхан Ілнер повернув інтригу ударом з-за меж штрафного, а на додаткові тайми команди відправив Лемпард. Там "Челсі" виглядав цікавіше - у порожні ворота не зміг влучити Торрес. А переможний гол був забитий зв'язкою Дрогба - Іванович: останній відправив м'яч в один дотик з флангової передачі першого.

Роберто Ді Маттео, в.о. головного тренера "Челсі":

"Ми побачили на полі дві великі команди. Ми перебували у важкому становищі перед повторною грою, й знали, що нам багато чого треба зробити. Наш виступ можна назвати видатним - це стосується всього колективу, а не тільки досвідчених гравців, котрі звикли до таких поєдинків. У той же час Давід Луїс наприкінці не міг навіть ходити, в Джона Террі була судома. Петр Чех зробив кілька чудових сейвів, Дрогба, Торрес - всі виклалися по повній.

Для клубу продовження виступів у Лізі чемпіонів означає багато що. Всі дуже щасливі й раді. Ви могли бачити, що це значить для гравців, й я в захваті від сьогоднішньої вистави. Я вже переживав великі вечори, але цей, ймовірно, ввійде в історію клубу. Гравці виконали свою роботу, вони показали пристрасть й повагу до команди та вболівальників. Це дасть нам великий поштовх для подальших виступів.

Розуміли, що доведеться продемонструвати все, на що ми здатні. Намагалися залишатися стійкими й упевненими в тому, що нам удасться забити. Ми продемонстрували пристрасть, якість і командний дух. Коли забив "Наполі", психологічно ми відреагували дуже добре, адже це могло стати для нас важким ударом. Утім, я був упевнений, що ми відзначимося ще раз і щонайменше доведемо справу до пенальті. На щастя, нам пощастило провести четвертий гол, який вивів нас у наступний раунд," - цитує наставника uefa.com.

Вальтер Маццаррі, головний тренер "Наполі":

"Звичайно, це велике розчарування для нас. Але в цілому я задоволений продуктивністю своєї команди в протистоянні. Ми зробили багато й пройшли чималий шлях. Сьогодні нам не вистачило досвіду. Деякі речі пішли не так, оскільки в нас молода команда. Однак із цього ми можемо отримати хороший урок.

"Челсі" нечасто програє вдома, але нам удалося забити гол, хоча ми мали забивати ще. Ймовірно, сьогодні в нас було навіть більше шансів відзначитися, ніж у першій грі, коли цілі досягли три удари. Ми втратили ключового гравця Маджо, й це болісно відбилося на наших діях - ми відразу ж пропустили гол після передачі з зони, де він грав. "Челсі" діяв добре й заслужив на перемогу, однак ми теж заслуговували на більше. Наші форварди завжди працювали на команду, але, як я вже казав, нам забракло досвіду виступів на такому рівні. В таких матчах біля воріт суперника треба зберігати концентрацію до кінця. Наші провідні гравці ще дуже молоді, то це нормально.

Лондонці були бездоганними - вони скористалися своїми шансами, на відміну від нас. Утім, я пишаюся своїми підопічними. Цей урок ми повинні добре вивчити на майбутнє. Ми мали б бути більш обережними в обороні, адже нам протистояла команда чемпіонів. Тим не менше, "Наполі" має пишатися собою."

"Челсі" - "Наполі" - 4:1 (Дрогба, 28, Террі, 47, Лемпард, 75, з пенальті, Іванович, 105 - Гекхан Інлер, 55).

Перший матч - 1:3. ??

Зараз ви читаєте новину «Ді Маттео вистрибнув на руки Дрогба: "Челсі" вийшов в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути