середа, 14 березня 2012 09:13

Брандао залишив "Інтер" без Ліги чемпіонів

Брандао залишив "Інтер" без Ліги чемпіонів

Гол Брандао в компенсований час матчу-відповіді 1/8 фіналу, після якого "Олімпік" зрівняв рахунок у боротьбі з "Інтером", став вирішальним у визначенні володаря путівки до чвертьфіналу. Італійці не змогли втримати перевагу, здобуту після голу Дієго Міліто, а реалізований Джампаоло Паццині 11-метровий тільки підсолодив пігулку загальної поразки.

Для обох суперників успіх у Лізі чемпіонів залишався єдиним шансом урятувати репутацію, яка піддається сумніву на внутрішніх аренах. Марсельці вирушали до Мілана з гнітючим тягарем у вигляді шестиматчевої безвиграшної серії, причому чотири останні зустрічі - далеко не з лідерами Ліги 1 - команда програла, не забивши жодного м'яча. Таким чином, великий знак запитання завис не тільки над єврокубковими перспективами французького чемпіона-2010 і віце-чемпіона сезону минулого, а й над тренерською долею Дідьє Дешама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦСКА зіграє з "Реалом": результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Схожа ситуація - в "Інтера" та його наставника Клаудіо Раньєрі. Щоправда, "нерадзуррі", здавалося б, удалося повернути Фортуну обличчям до себе - залишивши позаду смугу з семи поєдинків без перемог (чотири останні, як і в "Олімпіка", ознаменувалися "сухими" поразками), клубний чемпіон Європи 2010 року на останніх хвилинах врятував гру з "Катанією" (2:2), а потім, також "на прапорці", виграв у "К'єво" (2:0). Це навіть дало Раньєрі підстави оголосити, що його контракт із клубом триватиме ще принаймні рік. Хоча після поразки в Марселі (0:1) у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів багато хто передрікав тренеру негайну відставку.

Загальний рахунок двоматчевої дуелі міг зрівнятися вже на початку зустрічі. Причому господарі протягом нетривалого відрізку створили одразу два моменти. На восьмій хвилині атака правим флангом докотилася аж до лінії воріт "Олімпіка", куди прорвався нев'янучий Хав'єр Дзанетті. Простріл капітана "Інтера" сам по собі таїв небезпеку, коли ж м'яч від ноги Сулеймана Діавара відскочив прямо на Уеслі Снейдера, здавалося, за мить трибуни вибухнуть несамовитою радістю. Але реакцією арени був стогін розчарування - маючи перед собою практично всі ворота, голландець примудрився влучити у виставлену ногу Діавара, від якого м'яч уже відскочив до голкіпера Стіва Манданда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі без "МЮ": визначилися всі учасники плей-офф Ліги чемпіонів

Воротар став героєм епізоду й на 11-й хвилині, коли Снейдер уже виступав у ролі асистента, а завершувати зусилля партнерів зобов'язаний був Дієго Міліто. Та його удар упритул грудьми прийшовся прямо в Манданда.

Згодом гостям усе ж удалося "засушити" гру - практично до кінця тайму "пожеж" біля їхніх володінь не виникало. А з двома ударами, що їх завдавали наостанок 45-хвилинки Снейдер і Дієго Форлан, голкіпер упорався.

"Олімпік" конструював контргру досить спокійно, виважено. В центрі поля нитки розвитку атак тримав Матьє Вальбуена, постачаючи передачами партнерів і чатуючи на свої моменти. З останніми якось довго не складалося. Запам'яталися хіба що удар головою Лоїка Ремі, котрий, перестрибнувши Майкона, поцілив поруч із стійкою, та вихід двох згаданих марсельців на двох опонентів на самому початку гри. Тоді Вальбуена не зрозумів хитрощів Ремі, очікуючи пасу назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім голів "Баварії", покер Гомеса: команда Тимощука розтрощила "Базель" в Лізі чемпіонів

Наприкінці години гри Раньєрі кинув у бій Джампаоло Паццині та Джоела Обі, замінивши Снейдера та Форлана, котрі провели не найкращий матч. На тлі пожвавлення на половині поля "Олімпіка" французька оборона все ж не давала приводів для критики. Грамотно розташовуючись, гості не підпускали чорно-синіх настільки близько, як на початку гри. Тим доводилося шукати варіанти.

На надто високий "постріл" Деяна Станковича з перспективного штрафного гості відповіли своїм стандартом, після якого на 70-й хвилині Жуліо Сезару вперше довелося по-справжньому вступати в гру - бразильський голкіпер витягнув з лівого нижнього кута удар головою Стефана Мбіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі забив п'ять голів "Байєру" в Лізі чемпіонів

Знаковою для господарів виявилася остання заміна - вихід на поле Естебана Камб'яссо. Саме він подав кутовий, після якого Міліто все ж пробив Манданда. Коли м'яч після серії рикошетів відскочив до Паццині й воротар відбив черговий удар упритул, дехто, мабуть, вирішив, що це - остаточно не вечір "Інтера". Та невдаха відборовся до кінця, по суті, віддавши Міліто гольовий пас. Тут уже воротар був безсилий - найкращий на сьогодні снайпер італійської першості відзначився в третьому матчі поспіль, встановивши рівновагу за сумою двох зустрічей із "Олімпіком".

На 85-й хвилині міг забити й сам Камб'яссо, але, випередивши двох захисників, головою спрямував м'яч над поперечиною. Дарма... Адже, як з'ясувалося, в обоймі команди Дешама залишився ще один патрон. Його тренер довірив бразильцю Брандао, випустивши того на заміну на другій компенсованій хвилині. Колишній форвард донецького "Шахтаря", котрого марсельці повернули з бразильської оренди, спромігся після пасу свого воротаря обробити м'яч спиною, вийти на ударну позицію й зрівняти рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Арсенал" ледь не створив дива у матчі з "Міланом"

Гол Паццині з 11-метрового цікавий був хіба що для статистиків і букмекерів, адже часу забити ще один м'яч в італійців не залишалося. Навряд чи сильно переживав через поразку Дешам, котрий за свою кар'єру гравця жодного разу не залишав поле "Сан-Сіро" переможеним. А ось вилучення Манданда, котрий і заробив у епізоді з пенальті своє друге в матчі попередження, змусить тренера посушити голову перед чвертьфінальними поєдинками. Як і "гірчичник" Діавара, котрий також пропустить наступну гру.

"Олімпік" уперше з 1993 року пробився до вісімки найкращих клубів Старого Світу. Хто не пам'ятає, в тому сезоні марсельці вперше в історії колективу та футболу своєї країни заволоділи європейським клубним трофеєм, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Повторний матч

Інтер Італія - Марсель Франція - 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 1:0 - Міліто (75), 1:1 - Брандао (89), 2:1 - Паццині (90, пенальті).

ІНТЕР: Жуліо Сезар, Нагатомо, Самуель, Лусіо, Майкон, Х. Дзанетті, Полі (Камб'яссо, 74), Станкович, Снейдер (Обі, 58), Форлан (Пацціні, 58), Міліто.

МАРСЕЛЬ: Манданда, Аспілікуета, Діавара, Нкулу, Морель, Амальфітано, А. Діарра, Вальбуена (Шейру, 76), Мбіа, А. Айю (Брачільяно, 89), Ремі (Брандао, 88).

Попередження: Х. Дзанетті (24), Самуель (53), Діавара (67), Манданда (68), Станкович (89).

Вилучення: Манданда (89).

Перший матч - 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Брандао залишив "Інтер" без Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути