середа, 07 березня 2012 08:57

Ліга чемпіонів. "Арсенал" ледь не створив дива у матчі з "Міланом"
5

Фото: Reuters

Незважаючи на програш у Лондоні від "Арсеналу" з рахунком 0:3 "Мілан" пройшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів УЄФА - італійцям вистачило домашнього доробку в чотири голи.

Після розгромної поразки на "Сан-Сіро" Арсен Венгер не мав іншого вибору, окрім, як із перших хвилин кинутися навздогін лідеру Серії А. Щось подібне, до речі, "Арсеналу" вдалося провернути у нещодавньому дербі з "Тоттенхемом" (5:2). Ось і в домашній грі з "Міланом" "каноніри", включивши максимальні швидкості, домоглися успіху вже на 7-й хвилині, коли Лоран Косцельни відкрив рахунок.

Алекс Окслейд-Чемберлен з другої спроби подав кутовий від лівого прапорця прямо на голову французького захисника, і той, будучи залишеним без нагляду біля ближньої штанги, холоднокровно переправив м'яч у сітку - 1:0. Продовжуючи гнути свою лінію, Робін ван Персі та партнери обрушили на ворота гостей низку нових атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга Чемпіонів. "Мілан" розгромив "Арсенал", "Зеніт" дотиснув "Бенфіку"

Трохи везіння - і голландський форвард швидко вколотив би й другий гол. Проте в одному епізоді, опинившись перед воротами Крістіана Аббіаті разом із Томашем Росіцьки, він припустився технічної помилки. А потім його удар з-за меж штрафного кіпер в ефектному стрибку витягнув з лівої "дев'ятки". І тоді на допомогу ван Персі прийшов Росіцьки.

На 25-й хвилині чеський хавбек отримав в районі 11-метрової позначки Аббіаті шикарний подарунок від центрбека "Мілана" Тьяго Сілви і точним ударом у нижній кут змусив італійця вдруге виймати м'яч з сітки - 2:0. Таким чином "Арсенал" виконав половину свого завдання-мінімум і отримав реальний шанс врятувати, здавалося б, уже програну дуель.

Після невеликого перепочинку англійці продовжили гонитву за "россонері", у складі яких не найкращим чином діяв дебютант Ліги чемпіонів Джамель Месба. Саме він благословив "Арсенал" на наступний, третій гол. Йшла 44-а хвилина, коли Месба у карній зоні звалив з ніг реактивного Окслейда-Чемберлена. Пенальті чітко виконав ван Персі, скоротивши відставання своєї команди до мінімуму - 3:4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мілан" та "Барселона" забезпечили вихід до чвертьфіналу

За декілька миттєвостей до перерви фантастичну англійську казку повинен був переривати Стефан Ель-Шаараві, якого Урбі Емануельсон вивів на вбивчу позицію. Але форвард "Мілана" з неї пробив мимо, що символізувало повне фіаско гостей у першому таймі.

Другу половину вони почали куди агресивніше, бажаючи забити хоча б раз. І часом оборона господарів піддавалася цьому тиску. Тим не менш випади самого "Арсеналу", що почав грати на контратаках, виглядали цікавіше. На 57-й хвилині Жервіньо за допомогою рикошету ледве не застав зненацька Аббіаті, але той примудрився вибити м'яч ногами, а потім неймовірним чином нейтралізував і добивання ван Персі.

Череда обопільних шансів виникала і далі, в результаті чого підсумок цього протистояння коливався, як на гойдалці - долю команд вирішувала елементарна удача. Вона врешті решт майже посміхнулася "Мілану". На 77-й хвилині Антоніо Ночеріно після передачі Альберто Аквілані пробивав упритул, з метрової дистанції, але влучив прямо у Войцеха Щенсного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мілан" і "Ювентус" обмінялися голами

Кінцівку поєдинку "Арсенал" проводив помітно стомленим, що дозволяло підопічним Массіміліано Аллегрі контролювати гру. Гості так і не дозволили "канонірам" створити прощальний момент. Неабияк обскубаним, але не переможеним за сумою двох зустрічей "Мілан" пройшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів, пише офіційний сайт УЄФА.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

Матч-відповідь

Арсенал Англія - Мілан Італія - 3:0 (3:0, 0:0)

Голи: 1:0 - Кошельни (7), 2:0 - Росіцкі (26), 3:0 - ван Персі (43, пенальті).

АРСЕНАЛ: Шчесни, Санья, Кошельни, Вермален, Гіббс, А. Сонг, Окслейд-Чемберлен (Шамах, 75), Росіцкі, Уолкотт (Пак Чу Юн, 84), ван Персі, Жервіньо.

МІЛАН: Абб'яті, Абате, Сілва, Мексес, Емануелсон, Ночеріно, ван Боммель, Месба (Бонера, 90), Ель Шаараві (Аквілані, 70), Робіньо, Ібрагімович.

Попередження: ван Боммель (5), Санья (13), Гіббс (15), А. Сонг (57), Ібрагімович (84), Ночеріно (86).

Перший матч - 0:4.

Зараз ви читаєте новину «Ліга чемпіонів. "Арсенал" ледь не створив дива у матчі з "Міланом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути