пʼятниця, 17 лютого 2012 07:45

"Мілан" та "Барселона" забезпечили вихід до чвертьфіналу

Автор: фото: REUTERS/Max Rossi
  Півзахисник ”Мілана” Кевін-Прінс Боатенг (№27) забиває перший гол у ворота ”Арсенала”. Боатенг провів перший матч з 15 січня, він лікував травму
Півзахисник ”Мілана” Кевін-Прінс Боатенг (№27) забиває перший гол у ворота ”Арсенала”. Боатенг провів перший матч з 15 січня, він лікував травму

Цього тижня поновили матчі у Лізі чемпіонів. Стартував найважливіший відрізок турніру — матчі плей-оф.

"Мілан" — "Арсенал"

Протистояння чемпіона Італії з четвертою командою англійської прем'єр-ліги за підсумками минулого сезону вважали центральним на цій змагальній стадії. "Арсенал", до позавчорашнього протистояння на "Сан-Сіро", ще ніколи не програвав у єврокубках італійським командам. А чотири роки тому підопічні Арсена Венґера вибили "Мілан" із 1/8 фіналу, попри те, що італійці були чинними володарями трофея і фаворитами дуелі.

Тоді лондонці цілком переграли "Мілан" у середній лінії, але ключових півзахисників тієї команди — Сеска Фабреґаса, Олександра Глєба та Матьє Фламіні — у Арсена Венґера вже немає, а Алу Діабі — травмований. "Мілан" також суттєво змінився за чотири роки: замість групи "зіркових" виконавців до команди прийшла група "робочих конячок", що якнайкраще підходять для моделі гри наставника Массіміліано Аллеґрі.

Один із них, ганський півзахисник Кевін-Прінц Боатенг, став уособленням теперішнього стилю "Мілана". Достатньо технічний, він не цурається чорнової роботи і в звітному матчі поєднав півзахист та напад команди. Енергійний Боатенг розв'язав руки форвардам італійського клубу, Златану Ібрагімовичу та Робіньйо. Ця трійка забезпечила атакувальний успіх, а загалом уся команда діяла злагоджено, вміло застосувала пресинг та ігрову аритмію.

Передбачали, що "Арсенал" матиме перевагу на флангах, але праворуч Тео Волкотт програв дуель Луці Антоніні, а Окслейд-Чемберлен з'явився на полі запізно. Не допоміг гостям і вихід після перерви Тьєррі Анрі. Оборона "Мілана", очолювана бразильцем Тіаґо Сілвою, вочевидь найкращим захисником світу на цей момент, практично не дала розвернутися ні французу, ні теперішньому лідеру "Арсеналу" — Робінові Ван Персі. Голландець, щоправда, мав кілька моментів, але голкіпер "Мілана" Крістіан Аббіаті діяв на такому ж високому рівні, як і захисники.

Гра італійців у цьому поєдинку дозволяє говорити, що команда — третій претендент на перемогу в турнірі після "Барселони" та "Реала".

"Арсенал" упродовж матчу немов грав у піддавки, помиляючись у простих ситуаціях. Команда Венґера вийшла дезорганізована, а тренер змирився з поразкою задовго до фінального свистка. Цілком імовірно, що "Арсенал" зуміє перемогти "Мілан" у повторній зустрічі, але з точки зору інтриги щодо чвертьфіналіста від цієї пари лондонський поєдинок стане формальністю.

"Баєр" — "Барселона"

Цікавий на початку 2000-х німецький клуб сьогодні не в найкращій формі. Теперішня "Барселона" також зазнає ігрових проблем, але навіть без Жерара Піке та Хаві у складі, основних гравців оборони й середньої лінії, запас міцності гостей дозволив упоратися із суперником. Щоправда, хід матчу підтвердив, що "Барселона" досить уразлива в захисті, але грою керували все одно каталонці. Два голи чилійського форварда "Барси" Алексіса Санчеса доводять, що, на відміну від попередніх років, Хосеп Ґвардіола набагато якісніше працює на трансферному ринку.

"Зеніт" — "Бенфіка"

Пітерці показали чудову тактичну вишколеність — відчувається рука одного з майстрів цієї справи, італійця Лучано Спаллетті. Господарі переграли суперника на флангах, вчасно звужували зони, а Спаллетті чітко підтримував ритм гри замінами. Проблема була одна: білоруський голкіпер Юрій Жевнов не готовий замінити травмованого В'ячеслава Малафєєва. Два голи португальців — наслідок помилок Жевнова.

"Ліон" — "Апоель"

Гості звично зіграли від оборони, але побудували її погано. У "Ліона" були безліч моментів. Забили французи на 58-й хв., а після цього почали грати обережно, боячись пропустити. 1:0 — рахунок скромний, проте сумнівів у тому, що "Ліон" стане чвертьфіналістом, практично немає. Кіпріотам треба буде забивати, а грати від атаки вони не вміють.

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі

14 лютого, вівторок

"Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — "Барселона" (Іспанія) — 1:3

"Ліон" (Франція) — "Апоель" (Нікосія, Кіпр) — 1:0

Повторні матчі ці пари команд проведуть 7 березня, середа

15 лютого, середа

"Мілан" (Італія) — "Арсенал" (Лондон, Англія) — 4:0

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Бенфіка" (Лісабон, Португалія) — 3:2

Повторні матчі ці пари команд проведуть 6 березня, вівторок

21 лютого, вівторок

ЦСКА (Москва, Росія) — "Реал" (Мадрид, Іспанія)

"Наполі" (Неаполь, Італія) — "Челсі" (Лондон, Англія)

Повторні матчі ці пари команд проведуть 14 березня, середа

22 лютого, середа

"Марсель" (Франція) — "Інтер" (Мілан, Італія)

"Базель" (Швейцарія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

Повторні матчі ці пари команд проведуть 13 березня, вівторок

 

Зараз ви читаєте новину «"Мілан" та "Барселона" забезпечили вихід до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути