середа, 12 грудня 2012 15:57

Девід Хей включений в рейтинг WBC

Девід Хей включений в рейтинг WBC
Девіда Хея включили відразу на п'яте місце в рейтингу ФОТО: boxnews.com.ua

Всесвітня боксерська рада (WBC) оприлюднила свої грудневі рейтинги в усіх вагових категоріях. У рейтингу кращих боксерів за версією WBC в суперважкій вазі відбулися істотні зміни - тренер Володимира Кличка, американський супертяж Джонатон Бенкс (29-1-1, 19 КО) після перемоги нокаутом у другому раунді над Сетом Мітчеллом (25-1-1, 19 КО ) піднявся з 6-ї на 3-у сходинку рейтингу. Мітчелл ж опустився з 7-ї на 18-у позицію.

Британець Тайсон Ф'юрі (20-0, 14 КО), незважаючи на перемогу одноголосним рішенням суддів над американцем Кевіном Джонсоном (28-3-1, 13 КО), опустився з 3-ої на 4-й рядок рейтингу. Відразу 12 позицій в рейтингу втратив росіянин Денис Бойцов (31-0, 25 КО), який тепер займає 16-е місце. Вперше в топ-10 рейтингу провідних боксерських організацій увійшов британець Девід Прайс (15-0, 13 КО) - зараз він 9-й.

Після тривалої перерви з'явився в рейтингу WBC колишній чемпіон світу в двох вагових категоріях британець Девід Хей (26-2, 24 КО) - його включили одразу на 5-е місце рейтингу. Але бачити в цьому рішенні WBC знак того, що чемпіон світу Віталій Кличко (45-2, 41 КО) не піде з боксу, а буде битися саме з Хеєм, не варто.

Після повернення з Австралії, де Хей брав участь у шоу "I'm a Celebrity ... Get Me Out of Here!" він заявив, що збирається провести ще два поєдинки, причому вперше за багато років з його вуст не прозвучало прізвище Кличко.

Включення в рейтинг WBC вигідно для Хея незалежно від того, завершить кар'єру Віталій Кличко, або залишиться в боксі - поєдинок з тим же Тайсоном Ф'юрі, який вже давно публічно викликає Хея на бій і вміє розкрутити будь-який поєдинок як мінімум не гірше Девіда, стане величезною подією для Великої Британії, особливо якщо на кону в ньому стоятиме титул чемпіона світу за версією WBC, або навіть звання офіційного претендента.

Ну а перші дві сходинки рейтингу WBC, як і раніше займають американець Кріс Арреола (35-2, 30 КО) і канадець Бермейн Стіверн (22-1-1, 20 КО), які 23 лютого розіграють між собою звання офіційного претендента на титул Віталія Кличка. А якщо до того часу Віталій оголосить про завершення своєї спортивної кар'єри, в бою Арреоли зі Стіверном швидше за все і буде розіграний вакантний титул чемпіона світу за версією WBC.

Зараз ви читаєте новину «Девід Хей включений в рейтинг WBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути