Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2012 05:15

Останнім суперником Віталія Кличка має стати Девід Хей

На минулих вихідних у Москві 41-річний Віталій Кличко (45 перемог, 41 нокаут, дві поразки, нуль нічиїх) відстояв свій чемпіонський пояс за версією Всесвітньої боксерської ради у надважкій вазі. Поєдинок проти 27-річного німця Мануеля Чарра (21 перемога, 11 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх) був зупинений у четвертому раунді через сильне розсічення у претендента.

Цього року Віталій провів два бої. До поєдинку проти Чарра переміг британця Дерека Чісору — бій відбувся у лютому. Виграші старшого українця не були беззаперечними і дали привід суперникам вимагати реваншу. Чи не означає це, що 41-річному Кличку варто закінчувати кар'єру?

— Поєдинки з Чісорою і Чарром виграні, — відповідає 39-річний Сергій Питалєв, боксерський тренер із Мінська. — Їх Віталій виграв би в будь-якому випадку: він боєць більш високого класу, ніж Чісора і Чарр. Сигнал, аби закінчити кар'єру, — те, що Віталій серйозно займається політикою, а не його спортивна форма. Відхід Кличка-старшого дасть змогу його брату Володимиру здобути всі чотири головні пояси в професійному боксі.

Колишній суперник Віталія британець Леннокс Льюїс, коментуючи бій із Чарром, сказав, що  Кличко здав.

— Коментар Льюїса реалістичний, — погоджується експерт. — Але ознаки спортивного старіння 41-річного спортсмена були б помітні, скажімо, у його бою проти брата. А Чарр та Чісора — не ті суперники, які можуть виявити збій у формі Кличка.

Чи варто Віталію продовжувати кар'єру, щоб закінчити її більш ефектною перемогою?

— Для неї підійшов би британець Девід Хей. Але в зустрічі з ним є реальний ризик завершити кар'єру програшем. Бо шанси, найімовірніше, будуть 50 на 50.

Чарр подає протест

Команда німецького боксера Мануеля Чарра збирається опротестувати рішення рефері про зупинку бою Кличко — Чарр.

— За день до бою було погоджено, що в разі травмування одного з боксерів рефері має відвести його до лікаря у найближчий кут. До моменту огляду Чарр був біля синього кута, однак, із невідомої причини, Мануеля оглядав медик із червоного кута, — каже керівник справ компанії Чарра "Даймонд Бой Промоушен" Пітер Гляйм.

 

Зараз ви читаєте новину «Останнім суперником Віталія Кличка має стати Девід Хей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути