вівторок, 22 грудня 2020 21:00

Де Шабанов може продовжити кар'єру

Де Шабанов може продовжити кар'єру
Артем Шабанов виступав за "Динамо" 3 роки. Фото: ФК "Динамо" Київ

Захисник "Динамо" 28-річний Артем Шабанов втратив місце в складі київської команди. Якщо за час роботи попередніх наставників Олександра Хацкевича та Олексія Михайличенка гравець мав вдосталь ігрової практики та навіть був одним із лідерів команди, то після приходу Мірчі Луческу все змінилося. Шабанов зіграв тільки у 2-х матчах першої частини сезону. Причому ці виходи на поле були вимушені, через пандемію коронавірусу. У Луческу просто не було іншого виходу.

Шабанов залишається гравцем доволі високого рівня. Він не підходить під філософію Луческу. Зараз Артем може претендувати на хороший варіант продовження кар'єри. Футболіст має 3 сезони в "Динамо", міжнародні матчі. Проблем із працевлаштуванням не буде ніяких.

ЗМІ почали пов'язувати Шабанова із польським клубами. Але це виглядає не дуже реалістично. Команди Екстракласи працюють на підготовку гравців для провідних чемпіонів. Навряд чи їх серйозно зацікавить майже 29-річний футболіст, якого вже продати не можна.

"Ференцарош". Команда Сергія Ребров досягла свого піку. Далі для того, щоб хоча б триматися на тому ж рівні потрібно посилювати команду. Ребров формує склад "Ференцвароша" із досвідчених гравців. Український ринок також цікавий команді з Будапешту.

Шабанов підходить під стиль гри "Ференцвароша" та трансферну філософію клубу

Позиція лівого центрального захисника – не сама надійна для "Ференцароша". Там діє грузин Лаша Двалі. Його угода із клубом дійсна тільки до завершення сезону. Шабанов підходить під стиль гри "Ференцвароша" та трансферну філософію клубу. Чемпіон Угорщини грає від оборони та формує склад досвідченими гравцями,

"Гент". Віцечемпіон Бельгії переживає справжню кризу. Команда не змогла вийти в ЛЧ, в групі ЛЄ не набрала жодного очка, а у чемпіонаті Бельгії йде тільки на 8-му місці поступаючись лідеру 11-ма очками. Одна із головним проблеми команди – слабка оборона. Досвідчений Шабанов міг реально допомогти. Проблем з адаптацією було б не так багато, в бо "Генті" виступає 3 українці – Роман Безус, Роман Яремчук та Ігор Пластун.

Турецькі клуби. Чемпіонат Туреччини – хороша можливість отримати свій останній великий контракт для українських футболістів. Рівень турніру не такий значний, а завдяки професійному підходу можна успішно виступати. Колишні динамівці Артем Кравець, Микола Морозюк мають хорошу кар'єру в місцевій Суперлізі. Свого часу у Туреччині грав Олександр Рибка, Олександр Гладкий, Євген Селезньов. Шабанов може претендували на кар'єру в клубах середняках та навіть вище. У нього є всі шанси бути успішним та провести не один сезон в цьому чемпіонаті.

Чемпіонат Туреччини – хороша можливість отримати свій останній великий контракт для українських футболістів

Українські клуби. В Україні є реально клуби, яким прихід Шабанова може допомогти та буде посильним у фінансовому плані."Дніпро-1" провалив першу частину сезону. Команда Ігоря Йовічевича має серйозні проблеми в захисті. Артем може стати ключовим гравцем оборони дніпрян. Між "Динамо" та "Дніпро-1" склалися хороші взаємини. Команди між собою проводять трансфери гравців.

У поточному сезоні "Десна" знову бореться за медалі. Команді із Чернігова не завадить досвідчений захисник. У першій частині сезону проблеми в обороні були очевидними для підопічних Олександра Рябоконя. "Десна" якраз формується за рахунок вже досвідчених гравців.

"Зоря" має у своєму складі тільки двох центральних захисників – Жоеля Абу Ханну та Віталія Вернидуба. Віктор Скрипник на цій позиції використовує опорників Дмитра Іванісеню та Ловро Цвека. Досвідчений оборонець явно не буде зайвим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В останні два сезони "Шахтар" зробив крок назад"

Артем Шабанов є вихованцем школи "Динамо", але футбольне становлення проходив в київському "Арсеналі", де дебютував в УПЛ. Також грав за "Волинь" та "Олімпік". За "Динамо" грав із початку 2018-го року. В його активі 2 матчі за збірну України.

Зараз ви читаєте новину «Де Шабанов може продовжити кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути