середа, 29 вересня 2021 10:29

Де Дзербі може змінюватися – реакція української преси на нічию "Шахтаря"

Де Дзербі може змінюватися – реакція української преси на нічию "Шахтаря"
Тете мав кілька моментів у грі. Фото: "Шахтар"

Українська преса відреагувала на нульову нічию "Шахтаря" з "Інтером".

"Трибуна" загострила увагу на тренерові Роберто Де Дзербі.

"Шахтар" грав сміливо, швидко й агресивно. Саме за це світ полюбляв "Сассуоло" Роберто Де Дзербі. Ця команда вміла користуватися простором в захисті топклубів та просто сильніших на папері суперників, завжди була яскравою, впертою, хоч і нестабільною.

У "Шахтаря" такого раніше не виходило, тому що не було стільки простору. Команда занадто зациклювалася на володінні й була статичною через стиль гри суперників. Де Дзербі не звик до такого. І впирався в стіну - не хотів змінюватись.

Щойноз'явився простір - відразу повернувся той стиль, за який любили Де Дзербі топові колеги, як-от Ґвардіола. Тому що в рамках ЛЧ для "Шахтаря" цей матч з "Інтером" був таким самим по суті, як існування його "Сассуоло" в Серії А - смілива маленька команда проти гранда. Яка добре кусається.

До такого Де Дзербі звик. А тут ще й суперник і тренер, яких він добре знає, постійно створював їм проблеми. Сумніви в можливостях Де Дзербі до матчу були й тому, що в "Шахтарі" всі ці механізми ще не налаштовані, як-от у "Сассуоло". Для "Інтера" виявилося достатньо.

Щойно з'явився простір – відразу повернувся той стиль, за який любили Де Дзербі

Тепер Роберто залишилося навчитися тому, що він ніколи не робив. Але саме це мають робити чемпіонські команди стабільно: упевнено перемагати автобуси чи суперників, які контратакують, не втрачати очки зі слабкими.

І це інша задача. Поразка від "Шерифа" для неї набагато показовіша, ніж нічия з "Інтером". Як матч з "Динамо" був показовішим у тому, що Де Дзербі може змінюватися, ніж будь-який інший".

ua-football шкодує, що не було голів.

"Гірники" на радість 26 тисячам глядачам продовжували вести гру в другому таймі. На полі була одна команда, яка дійсно хотіла забити, в той час, як "Інтер" вирішив віддати ініціативу. Такий стратегічний хід від синьйора Індзаґі. Але це не означало, що "Інтер" не небезпечний. Усі знають рівень міланських виконавців, а тому про надійність в обороні й зосередженість не можна було забувати. Один показовий момент - короткий розіграш м'яча від П'ятова й компанії, перехоплення "Інтера", небезпечний удар від Лаутаро. М'яч полетів вище, але забий в цій ситуації аргентинець - і смілива гра "Шахтаря" відійшла на другий план.

Подальший неспішний розвиток подій давав зрозуміти одну річ - гра сьогодні до забитого. Або до чергового "сухаря". Обидва тренери освіжали атаку. Але що холоднішою ставала погода, то менше моментів було у кожної команди. На полі стало багато порушень, з'явилися перші жовті, і два супер моменти гостей перед фінальним свистком. Спасибі, Андрію П'ятов, що виручив. Двічі.

Подальший неспішний розвиток подій давав нам зрозуміти одну річ - гра сьогодні до забитого

Нічия. Нульова. Утретє поспіль в матчах "Шахтаря" та "Інтера". Але сьогодні "гірники" зіграли класно. Не вистачило лише голів".

"Терикон" нагадує про гру воротаря Андрія П'ятова:

"За підсумком зустрічі, можна сказати, що лишилися задоволеними." Шахтар "злагоджено зіграв в обороні, не даючи розгулятися Джеко й Мартінесу. І сам при нагоді намагався загрожувати воротам Хандановича. Кращий момент" гірники "створили в другому таймі, коли простріл Додо справа замикав Педріньйо. Однак гостей виручив Шкріньяр, який встиг підставити ногу й не дати м'ячу перетнути лінію воріт.

А кінцівка стала бенефісом Пятова. Капітан "Шахтаря" вкотре продемонстрував вміння грати на лінії, спочатку схопивши обвідний удар Корреа, а потім і відбивши удар головою Де Врея після кутового справа ".

"Футбум" наводить слова італійських уболівальників:

"Де Дзербі побудував симпатичну команду. Чимось нагадує" Сассуоло ", тільки сильніше. Гра була до першого гола. Хто пропустив би, той потім змушений був би розкриватися. На жаль, голів ми не побачили, але загалом футбол мені сподобався. Цілком могли зіграти 2:2 або 3:3. Той випадок, коли "сухий" рахунок не означає, що матч був нудним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вернидуб у Мадриді обіграв "Реал"

"Шериф" став лідером групи із шістьма очками. У "Реала" - три. "Інтер" і "Шахтар" мають по одному. У наступному турі, 19 жовтня, "Шериф" прийматиме вдома міланський "Інтер", а "Шахтар зіграє з" Реалом".

Зараз ви читаєте новину «Де Дзербі може змінюватися – реакція української преси на нічию "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути