Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 21:00

Що потрібно знати про прихід Нагельсманна в "Баварію"

Що потрібно знати про прихід Нагельсманна в "Баварію"
Юліан Нагельсман стане наймолодшим тренером "Бавраії" в історії клубу. Фото: Gettyimages.com

Наставник "Лейпцига" 33-річний Юліан Нагельсманн із наступного сезону очолить мюнхенську "Баварію".

Гансі Флік покине свій пост через конфлікт зі спортивним директором клубу Хасаном Саліхаміджичем. Фліка сватають в збірну Німеччини після Євро-2020/21. Юахім Льов покине свою посаду в липні.

Заступник головного редактора журналу "Футбол" та футбольний коментатор Андрій Шахов спеціально для Gazeta.ua поділився очікуваннями від приходу Нагельсмана в "Баварію"

Нагельсманн оптимальний варіант для "Баварії"?

На це питання тільки майбутнє дасть відповідь , а конкретно - кількість і якість завойованих при ньому трофеїв. Очевидно одне: це був найбільш очікуваний, найочевидніший варіант.

Хто ще був кандидатом на роботу в Мюнхені?

У мене склалося відчуття, що Нагельсманн був кандидатом і №1, і №2, і №3, і навіть №15. Напевно в клубі розглядали якісь запасні варіанти, але вони знаходилися глибоко в схованці.

Головне було зробити пропозицію Нагельсманну, від якого б той не зміг відмовитися. Я б, наприклад, в разі відмови Нагельсманна задумався про тренера "Аякса" Еріка тен Хага, який, по-перше, класний і перспективний тренер, по-друге, має досвід роботи в "Баварії"(очолював молодіжну команду - Gazeta.ua).

Новий тренер не буде змінювати "Баварію"

Готовий Нагельсманн витримати тиск результату?

Взагалі не бачу проблем. У нього в 33 роки досвіду більше, ніж у багатьох 60-річних! Спас "Гоффенхайм" від вильоту, вивів його в ЛЧ, з "Лейпцигом" грав у півфіналі Ліги чемпіонів.
Так, у нього поки немає трофеїв, але у нього і не було команди, з якою він міг їх завоювати. З "Гоффе" і "Лейпцигу" він витискав максимум, але їх межа куди нижче, ніж у "Баварії".

Чи здатний Нагельсманн зробити "Баварію" краще?

Здатний. Хоча дивлячись на "Баварію" минуло сезонного зразка здавалося: куди ще краще ?! Я впевнений, що "Баварія" б і зараз ПСЖ переграла, якби "вірус ФІФА" не забрав у них Роберт Левандовські, який через травму, отриману в збірній, не пропустив матчі з чемпіонами Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про головного кандидата на посаду тренера "Шахтаря"

Ґвардіола працював три роки. Анчелотті і Ковач - не протримався два сезони. Флік - півтора. На скільки зможе затриматися Юліан в Мюнхені?

Зрозуміло, що ми не знаємо всієї таємниці, але мене дуже здивувало, що в конфлікті Флік - Саліхаміджіч клуб не встав на сторону тренера, який торік виграв з "Баварією" абсолютно все!

На це питання дуже складно відповісти, оскільки ми не знаємо, як складуться відносини Юліана і Саліхаміджича, але одне очевидно: Флік своїми результатами заслужив на більшу довіру і повагу. У чемпіонаті "Баварія" перемагала з усіма цими тренерами, і цим в Німеччині нікого не здивуєш. Питання в єврокубках, а ось Лігу чемпіонів виграти не зміг ні Пеп, ні Карло - ніхто, крім Фліка!

Голанд не потрібен Нагельсманну

Прихід Нагельсманна - це найкращий час прощатися з зірками-ветеранами типу Левандовскі, Мюллера і Нойєра?

Ні. Який резон відмовлятися від послуг кращого воротаря, нападаючого і атакуючого півзахисника? У Левандовські 39 голів в чемпіонаті - більше, ніж будь-коли. У Мюллера 17 ассистів, і за цим показником він теж лідер у Бундеслізі.

Як кадрово і структурно зміниться Баварія при новому тренері?

Керівництво "Баварії" заявило, що нових дорогих витрат в міжсезоння не буде, бо склад "Баварії" дуже хороший. Зрозуміло, що зміни торкнуться лінії оборони - підуть Давид Алаба( стане гравцем "Реала" - Gazeta.ua), Хаві Мартінес і Жером Боатенг, прийдуть Дайо Упамекано і Крис Річардс, а в атаці, схоже, не зміниться нічого. Ну і Нагельсманн навряд чи буде щось кардинально міняти. Не потрібно ламати те, що працює. Іноді досить внести лише невеликі корективи.

Тренеру Нагельсманну потрібен форвард Ерлінг Голанд?

У "Лейпцигу" був би дуже потрібен, оскільки клуб так і не знайшов заміну Тімо Вернеру( перейшов в "Челсі - Gazeta.ua) і частенько грає взагалі без "дев'ятки". А ось "Баварії" він абсолютно не потрібен! При такому Левандовські, який в кожному сезоні забиває більше, ніж в попередньому, навіщо? Роберт звик грати один на вістрі атаки і купувати Голанда, по-моєму, абсурд.

Юліан Нагельсманн не зміг стати професійним гравцем через постійні травми коліна. Завершив із футболом у 19 років. Після чого почав вчитися на тренера. В " Аугсбургзі" працював помічником Томаса Тухля.

Працював тренером молодіжної команди "Гоффенхайму", а у 2016 році став наставником першої команди. На той час йому було 28 років. З 2019 року очолює "Лейпциг". З командою зміг вийти у півфінал Ліги чемпіонів.

В послугах Нагельсманна були зацікавленні – "Барселона", "Тоттенгем", "Челсі",

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про прихід Нагельсманна в "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути