пʼятниця, 04 грудня 2009 12:54

ЧС-2010 міг принести збірній України $9 млн

ЧС-2010 міг принести збірній України $9 млн

Жеребкування в Кейптауні почнеться о 19:00 і разом з шоу розтягнеться на півтори години. Вести церемонію генсекові ФІФА Жерому Вальку допомагатиме голлівудська зірка Шарліз Терон, яка народилася в ПАР. Серед гостей - Франц Беккенбауер, Еусебіу, Роже Мілла, Девід Бекхем...

Будуть там і майже всі тренери збірних, за винятком Марадони. За нецензурні вислови після відбірного матчу проти Уругваю коуч аргентинців усунений від всіх футбольних заходів на два місяці, і ця заборона триватиме на жеребкування чемпіонату світу.

Ми ж після плей-офф з Грецією - лише спостерігачі футбольного свята. Відповідно і пряма трансляція церемонії жеребкування фінального турніру ЧС нам вже не загрожує. Ті, хто має можливість дивитися канал Євроспорт, о 23.00 побачать лише 15-хвилинний сюжет з основними епізодами церемонії. А ось основна маса вболівальників зможе подивитися церемонію на Першому національному аж о другій години ночі. Правда, і ця трансляція не буде повною - 50 хвилин.

Через невихід на ЧС-2010 нашій збірній Федерація футболу України, яка намагалася заробити $4,6 млн на дорогих квитках на гру з Грецією, недолічилася як мінімум удвічі більше від ФІФА. Це стало ясно вчора, після того, як були названі призові для учасників мундіаля в ПАР.

На підготовку до нього кожна асоціація отримає мільйон доларів, за участь в груповому турнірі - $8 млн, вихід в 1/8 фіналу - $9 млн, 1/4 фіналу - $18 млн, півфінал - $20 млн, фінал - $24 млн. Нарешті, чемпіонові дістанеться $30 млн. Ще $40 млн буде розділено між клубами, чиї гравці виступлять в ПАР. В цілому призовий фонд ЧС-2010, не дивлячись на кризу, виріс в порівнянні з ЧС-2006 на $160 млн і складе $420 млн.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010 міг принести збірній України $9 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути