неділя, 04 липня 2021 21:00

Чому збірна України та Шевченко невдало виступили на Євро

Чому збірна України та Шевченко невдало виступили на Євро
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

Збірна України завершила виступ на Євро-2020/21. Команда Андрія Шевченка програла Англії на стадії 1/4 фіналу.

Українці показали найкращий результат в історії Євро за всю історію дійшовши до чвертьфіналу. На турнірах 2012 та 2016 року не виходили із групи. Але зовсім не вразили грою. У групі програли два матчі та вийшли у 1/8 тільки завдяки збірній Швеції, яку обіграли в плейоф. В 1/4 не спромоглися створити жодного опору англійцям.

Насправді все дуже просто: успішність команди можна буде оцінювати тільки по літніх переходах гравців збірної України. Якщо вони дійсно зарекомендували себе із найкращого боку, то отримують пропозиції із провідних чемпіонатів та хороші особисті контракти.

Віктор Циганков та Віталій Миколенко провалили турнір

Навряд чи тут ми можемо розраховувати на якісь великі трансфери. Бажання зліпити зірку із Георгія Бущана не виглядають переконливими. Воротар "Динамо" рятував, але помилявся. Навряд чи знайдеться охочий заплатити за нього €15 млн, як хоче клуб. Тим паче, що Бущану вже 27 років та минулий сезон став для нього першим повноцінним у кар'єрі.

Головний кандидат – Роман Яремчук. Форвард "Гента" проявив себе непогано, розуміючи, що це шанс про себе ще більше заявити. Але це форвард, який багато працював на оборону та грає без конкуренції, а не забивний нападник. Йому для взяття воріт потрібно мати 2-3 моменти. Не дуже віриться, що знайдеться клуб, який заплатить 25-30 млн. Скоріше, мова може йти про суму удвічі меншу.

Євро може дозволити Андрію Ярмоленку залишитися ще на рік у "Вест Гемі" або клубу із Лондона хоч частково компенсувати витрати за гравця. Тут мова може йти про турецькі гранди, які здатні запропонувати Ярмоленку хороший особистий контакт. Це не буде кроком вперед, а тільки можливість отримати хороші умови на останні роки кар'єри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Програти - не соромно. Соромно програти ось так": реакція соцмереж на виліт збірної України з Євро

Тепер можна точно сказати, що Руслан Малиновський нікуди не перейде влітку та залишиться на наступний сезон в "Аталанті". Він не підтвердив свої клубні досягнення в збірній. Аналогічно - Олександр Зінченко.

Динамівці без Мірчі Луческу не вразили. Віктор Циганков та Віталій Миколенко провалили турнір. Це головний актив київського клубу. Чужим для моделі збірної залишається Сергій Сидорчук. Він не може бути альтернативою Тарасу Степаненку. Ілля Забарний старався, але із-під нього забивали. Тільки в актив турнір може записати Микола Шапаренко, який став ключовим гравцем середини поля.

Реально може змінити команду герой матчу проти Швеції Артем Довбик. Але це не буде перехід у великий клуб за великі гроші. Артем вже мав невдалий досвід виступів у Європі та на Євро майже нічого не грав. Футболіста будуть оцінювати більше, ніж за один епізод.

Якщо у наставника "Мілана" Стефано Піолі провальною буде осінь, то про Шевченка згадають не в першу чергу. До тренерського штабу збірної є багато запитань – фізична та тактична підготовка. Збірна дійшла до чвертьфіналу завдяки фарту та збіг обставин, а не тренерська робота.

Євро-2020/21 проходить із 11 червня по 11 липня. У півфіналах між собою зіграють Англія – Данія та Італія - Іспанія.

Збірна України на Євро програла три матчі, здобула одну нічию та дві перемоги. Команда Шевченка посіла третє місце у своїй групі та у 1/8 перемогла Швецію.

Зараз ви читаєте новину «Чому збірна України та Шевченко невдало виступили на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути