неділя, 08 листопада 2020 19:35

Чому "Шахтар" розбив "Динамо"

Чому "Шахтар" розбив "Динамо"
Сергій Сидорчук став одним з антигероїв матчу. Фото: ФК "Динамо" Київ

У 9 турі УПЛ "Динамо" поступилося "Шахтарю" - 0:3. Що потрібно знати про матч?

У Мірчі Луческу залишилося тільки 15 гравців. Через позитивні тести на Covid-19 відразу 12 футболістів "Динамо" залишилися поза грою, ще 3 не могли вийти на поле через травми. Луческу потрібно було думати, як зібрати в команду наявних виконавців. У Луїша Каштру не було жодних проблем зі складом і достатньо опцій для посилення гри.

"Шахтар" відмовився від агресії, а "Динамо" шукало свої шанси довгими передачами. "Гірники" зіграли дуже обережно, при втраті м'ячі "сідали" на свої позиції, щоб не дати супернику провести швидку атаку. Чекали помилок від суперника. Динамівці побудували свою гру другим номером через довгі передачі за спини захисників суперника в розрахунку на швидкість Віктора Циганкова, Беньяміна Вербича та Жерсона Родрігеса.

Індивідуальні помилки вирішили долю матчу. Голкіпер "Динамо" Руслан Нещерет не дотягнувся до м'яча на виході з воріт, що коштувало першого пропущеного голу. Капітан господарів Сергій Сидорчук після брудного фолу отримав червону картку наприкінці першого тайму.

Луческу залишився без ключового опорника та будь-якої можливості посилити гру. "Шахтар" на полі вже робив все, що хотів

Другий тайм перетворився на формальність. "Динамо" поступалося в рахунку та мало на одного гравця менше. Луческу залишився без ключового опорника та будь-якої можливості посилити гру. "Шахтар" на полі вже робив все, що хотів.

Найбільш вразливим місцем "Динамо" був лівий фланг оборони. Артем Шабанов відверто не справлявся зі своїм обов'язками у захисті, програючи швидкісні дуелі Тете. Саме із цього флангу прийшов перший гол, який багато в чому вирішив долю матчу.

"Динамо" не вистачало профільного форварда. Беньямін Вербич на цій позиції провалив матч. Словенець мав грати на вістрі атаки, але абсолютно не справився зі своїм завданням. Не чіплявся за м'яч, не обігрував суперників, програвав силові єдиноборства. Вербича постійно тягнуло у глибину поля чи на фланг.

Каштру зробив висновки із першого матчу проти Луческу. "Шахтар" не побіг на ворота суперника, як це було у грі за Суперкубок України, а зайняв вичікувальну позицію. Стратегічно правильне рішення португальського тренера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто виграє перше коло УПЛ?

Після 9 турів УПЛ "Динамо" набрало 20 очок та лідирує у турнірній таблиці. У "Шахтаря" на один пункт менше та друге місце. До закінчення першого кола залишилося провести чотири матчі.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" розбив "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути